Amersfoort beperkt de schade tegenover Slotermeer

Amersfoort beperkt de schade tegenover Slotermeer

Amersfoort nam het afgelopen zaterdag op tegen het in het rechter rijtje bivakkerende afgelopen seizoen gepromoveerde Slotermeer

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Amsterdammers hebben een degelijk team wat zich zeker zal handhaven in de eredivisie, met een nieuwe sporthal in het verschiet een mooi vooruitzicht voor de Amsterdamse ploeg van kopman Hans van Os.

Amersfoort moest noodgedwongen de strijd aangaan met Slotermeer zonder een vijftal spelers, Kirsten van der Valk, Vincent de Vries en Robin Tabeling werden door Badminton Nederland uitgestuurd naar het wereldkampioenschap jeugd in Japan. Gayle Mahulette kreeg een nieuwe polsbrace aangemeten en speelt de komende weken nog niet. Haar stand-in Natalia Perminova had een speelverbod van haar bond.

Gelukkig beschikt de Amersfoortse formatie over een aantal goede reserves, deze zaterdag completeerden Manouk Los, Jasmijn Manenschijn, Nick Smaling en de afgelopen seizoen gestopte en nu assistent-coach Joéli Residay van de Amersfoortse ploeg.

De mannen en vrouwendubbel leverde geen probleem op en Amersfoort stond snel op een 2-0 voorsprong, hierna verraste Manouk Los met een mooie zege in het vrouwenenkelspel, daarentegen liet Nick Fransman zich verrassen door de met veel elan spelende Hans van Os.

Lotte Manenschijn had winstkansen in de 1e game van haar enkelspel tegen Marloes Klaasen maar hield het net niet vol, ook Nick Smaling knokte zich leeg en verloor nipt in drie games van Dave Veerman.

Met een 3-3 stand werd gestart met de beide mixen, dat deze sterk zijn bewezen ze ook deze avond. Joéli Residay had even nodig om zijn ritme te zoeken maar aan de zijde van Maartje Verheul werd een degelijke mix afgeleverd. Op de baan ernaast brachten Eefje Muskens en de weer uitstekend presterende teamcaptain Jelle Maas de eindstand van 5-3 op het scorebord. Door deze overwinning staat de Amersfoortse formatie nu op kop van de Carlton Eredivisie met zeven punten voorsprong op VELO.

Komende week kan Amersfoort nog meer schade oplopen, op een Grand-Prix toernooi in Saarbrücken komen Jelle Maas en Eefje Muskens voor BNL in actie. Op zaterdagmiddag landen de WK gangers op Schiphol en of het verantwoord is om deze spelers dan zaterdagavond op de baan te zetten zal in overleg met de spelers en de medische staf moeten worden bepaald.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!