SportSport

Amersfoort beperkt de schade tegenover Slotermeer

Amersfoort beperkt de schade tegenover Slotermeer

Amersfoort nam het afgelopen zaterdag op tegen het in het rechter rijtje bivakkerende afgelopen seizoen gepromoveerde Slotermeer

clubzoeker

Ken je BC Weert'67 al?

De Amsterdammers hebben een degelijk team wat zich zeker zal handhaven in de eredivisie, met een nieuwe sporthal in het verschiet een mooi vooruitzicht voor de Amsterdamse ploeg van kopman Hans van Os.

Amersfoort moest noodgedwongen de strijd aangaan met Slotermeer zonder een vijftal spelers, Kirsten van der Valk, Vincent de Vries en Robin Tabeling werden door Badminton Nederland uitgestuurd naar het wereldkampioenschap jeugd in Japan. Gayle Mahulette kreeg een nieuwe polsbrace aangemeten en speelt de komende weken nog niet. Haar stand-in Natalia Perminova had een speelverbod van haar bond.

Gelukkig beschikt de Amersfoortse formatie over een aantal goede reserves, deze zaterdag completeerden Manouk Los, Jasmijn Manenschijn, Nick Smaling en de afgelopen seizoen gestopte en nu assistent-coach Joéli Residay van de Amersfoortse ploeg.

De mannen en vrouwendubbel leverde geen probleem op en Amersfoort stond snel op een 2-0 voorsprong, hierna verraste Manouk Los met een mooie zege in het vrouwenenkelspel, daarentegen liet Nick Fransman zich verrassen door de met veel elan spelende Hans van Os.

Lotte Manenschijn had winstkansen in de 1e game van haar enkelspel tegen Marloes Klaasen maar hield het net niet vol, ook Nick Smaling knokte zich leeg en verloor nipt in drie games van Dave Veerman.

Met een 3-3 stand werd gestart met de beide mixen, dat deze sterk zijn bewezen ze ook deze avond. Joéli Residay had even nodig om zijn ritme te zoeken maar aan de zijde van Maartje Verheul werd een degelijke mix afgeleverd. Op de baan ernaast brachten Eefje Muskens en de weer uitstekend presterende teamcaptain Jelle Maas de eindstand van 5-3 op het scorebord. Door deze overwinning staat de Amersfoortse formatie nu op kop van de Carlton Eredivisie met zeven punten voorsprong op VELO.

Komende week kan Amersfoort nog meer schade oplopen, op een Grand-Prix toernooi in Saarbrücken komen Jelle Maas en Eefje Muskens voor BNL in actie. Op zaterdagmiddag landen de WK gangers op Schiphol en of het verantwoord is om deze spelers dan zaterdagavond op de baan te zetten zal in overleg met de spelers en de medische staf moeten worden bepaald.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!