Deelnemers badmintonclinic hebben halfvolle glazen!

Deelnemers badmintonclinic hebben halfvolle glazen!

Afgelopen zaterdag 6 oktober hebben we weer heel wat aangepast badmintontalentjes in de dop gezien.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bondscoach Annie van Daal heeft namelijk een clinic aangepast badminton gegeven op het jubileumcongres van de BOSK. De BOSK is een vereniging voor mensen met een motorische beperking. Zij vroegen mij of ik een leuke activiteit voor kinderen wist. Een badmintonclinic natuurlijk en wat is er dan leuker dan... een clinic van onze eigen bondscoach.

We hadden doorgekregen dat er zes kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar naar de clinic zouden komen. Uiteindelijk waren dit er vijftien. Gelukkig had Annie haar hele collectie rackets meegenomen en kon de rest ook aanschuiven. De kinderen waren heel enthousiast. Hoog houden, lopend hooghouden, overslaan en een estafette lopen, ze deden het allemaal. Voor de deelnemers die wat moeilijker bewogen was er een ballon in plaats van de shuttle. Daarmee konden zij de oefeningen ook uitvoeren.

Enthousiast

Een enthousiaste jongen in een rolstoel kon maar liefst vijf shuttles op zijn racket houden, terwijl hij werd voortgeduwd. Hij liet ze pas vallen toen ik een zeer scherpe bocht nam. Een wat oudere deelneemster was al behoorlijk vaardig met de shuttle. Ze daagde mij uit om samen te spelen. Toen wij dit aan het einde van de training deden had ik gelijk het zweet op mijn voorhoofd. Ik moest rennen en vliegen om haar shuttles te beantwoorden. Na de clinic raakten Annie en ik in gesprek met een deelnemer en zijn ouders. De jongen zit nu op skiën, maar vindt badminton toch ook wel heel gaaf. Hoewel hij driekwartier van Delft vandaan woont, gaat hij er over nadenken om eens bij mijn club te komen kijken. Het zou erg leuk zijn als hij zou komen spelen, want talent heeft hij. Annie was zeer tevreden over de training. Zij gaf de deelnemers informatie over het aangepast badminton mee en vertelde vol trots over de prestaties van Nederlandse deelnemers op het EK en WK de afgelopen jaren.

Half vol

De dag werd afgesloten met een woordje van chef de mission van de paralympische spelen, André Cats. Hij liet een inspirerend filmpje zien over de prestaties van de sporters tijdens de afgelopen paralympische spelen. Hij vertelde over de mentaliteit van de sporters. Hij had gemerkt dat bij hen het glas altijd half vol was en dat ze voor 100% achter hun dromen aan gingen. Hij daagde de aanwezigen uit dit ook te doen. Het liefst natuurlijk op het sportvlak, maar ook op andere gebieden. Alle deelnemers van de badmintonclinic zijn hier hele mooie voorbeelden van. Ondanks hun beperkingen deden zij volop mee, hielpen zij elkaar en zochten ze oplossingen voor wat anders moest. Dus meneer Cats, er zijn heel veel kinderen met half volle glazen.

Compliment

Ik wil deze column graag beëindigen met een compliment. Deze is voor bondscoach Annie van Daal. De afgelopen drie zaterdagen is ze in touw geweest om op diverse plekken clinics te geven, het aangepast badminton te promoten en meer sporters enthousiast te maken. En dat doet ze niet omdat het bij haar functie hoort. Nee, dat doet ze gewoon op eigen initiatief met een heleboel enthousiasme. Annie, namens alle (toekomstige) aangepast badmintonners, bedankt!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!