Zo snel als dikke bond

Zo snel als dikke bond

De afgelopen dagen heb ik me door de saaie site van Badminton Nederland gewerkt op zoek naar de doelstelling van onze bond.

› alles over het Badminton Festival!

Ik ben namelijk op zoek naar een verklaring voor het gevoerde beleid.

In mijn zoektocht stuitte ik op een aantal aardige dingen zoals het lijstje van veel gestelde vragen. Deze lijst heeft waarschijnlijk helemaal niets te maken met vragen die gesteld worden, want ik kan me nagenoeg niet voorstellen dat mensen met zulke vragen zitten.

De kans dat een nieuwe beginner het telefoonnummer van Badminton Nederland gaan opzoeken om er achter te komen waar hij/zij in de buurt badminton kan spelen is ongeveer net zo groot als dat ze de lokale badmintonclub zullen gaan zoeken bij het zwembad.

Het hele lijstje omvat 24 veel gestelde vragen die ik me de afgelopen 45 jaar nog niet heb afgevraagd. Het is meer een lijstje van informatie waar Badminton Nederland graag mee naar buiten wil komen dan wel graag zou zien dat deze vragen gesteld zouden worden.

Op de ECHT veel gestelde vragen geeft Badminton Nederland namelijk nooit antwoord. Daar hebben we inmiddels flink wat ervaring mee. Ik ben er zelf nog NOOIT in geslaagd ook maar enige informatie te krijgen van deze service organisatie die openheid en transparantie hoog in haar denkbeeldige vaandel heeft staan.

Top 3

Als je een top 3 zou moeten maken van meest gestelde vragen dan zou die er wel eens als volgt uit kunnen zien:

  • 1. Wat doet die Van Dooremalen nou eigenlijk voor die 120.000 euro?
  • 2. Waarom is die man nooit ontslagen of waarom doet Badminton Nederland dat alsnog niet?
  • 3. Waar blijft de verklaring voor het totaal mislukte topsportbeleid?

Maar goed, dat zijn vragen (en vooral antwoorden) die weggestopt in een la met een groot slot erop ergens op zolder van deze transparante service organisatie liggen omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen.

Maar goed dit was even een zijsprong op mijn zoektocht naar de doelstellingen van de bond. Deze vond ik als artikel 4 van de algemene bepalingen in de statuten van onze bond.

Badminton Nederland stelt zich ten doel:

  • 1. het bevorderen en het doen bevorderen van de badmintonsport in welke verschijningsvorm dan ook;
  • 2. alles te doen wat tot het in lid 1 genoemde doel bevorderlijk kan zijn, zulks in de ruimste zin van het woord.

Ik heb het een aantal keer gelezen en verder gezocht naar het vervolg maar dat is er niet en toch heb ik de indruk dat er het een en ander aan tekst ontbreekt. Er had op zijn minst bij moeten staan al dan niet tussen aanhalingstekens "Als het Badminton Nederland uitkomt" of "Badminton Nederland behoudt zich het recht voor groepen, spelers of trainers uit te sluiten op grond van eigen verzonnen dan wel opgelegde regels."

Als onze bond echt de badmintonsport in welke verschijningsvorm dan ook en in de ruimste zin van het woord zou helpen te bevorderen, dan had Yao Jie natuurlijk direct hulp aangeboden gekregen toen Fred van Wankum en ik daarom kwamen vragen op het bondsburo. En dan had Badminton Nederland ook als eerste aan de bel gehangen om te vragen of ze iets kon betekenen om Team Meijs / Team Van der Valk te ondersteunen.

Badminton Nederland dient vooral haar eigen belang en niet dat van de badmintonsport en daar gaat de schoen knellen. Iets wat is begonnen als een service organisatie is haar meest belangrijke doelstelling vergeten zoals genoemd in Artikel 4 van de algemene bepalingen van de statuten.

De bond is log, dogmatisch en vooral achterhaald. Zolang er geen nieuwe dynamiek komt in de hele organisatie zal het ledental blijven dalen. Het feit dat we bij een individuele sport als badminton geen plaats hebben voor de wil en mening van de individuele sporter zegt genoeg over het oubollige gedachtegoed van een bond die is vergeten waarvoor ze in het leven is geroepen.

De snelste racketsport wordt vertegenwoordigd door een bond die zo snel is als dikke str...

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!