DKC boekt eerste seizoensoverwinning

DKC boekt eerste seizoensoverwinning

Na twee gelijke spelen en drie nederlagen is badmintonclub DKC uit Den Haag eindelijk tot winst gekomen in de Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondagmiddag was DKC in de eigen sporthal 't Zandje met 5-3 te sterk voor 24-voudig landskampioen Duinwijck uit Haarlem. Net zoals vorige week, tegen BV Almere, wonnen de Hagenaars alle singelpartijen. Enig verschil met toen was dat er ook een punt in een dubbelwedstrijd werd behaald. Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen boekten een mooie overwinning in hun mixed dubbel.

Het duel werd vooraf gegaan door een klein toneelstukje. Het is namelijk de Week van de Scheidsrechter, en voor die gelegenheid kroop DKC-speler Dennis van Daalen de Jel voor één keer in de huid van een arbiter. De scheidrechters mochten nu zelf een keer op de baan staan, tegenover Caljouw. Het leverde komische taferelen op. Om de referees nog eens extra in het zonnetje te zetten, kregen ze namens DKC ook een fles wijn.

In het damesdubbel stelde DKC-coach Leonard van Velzen andermaal een nieuw duo op. Omdat Tak Ling Lam tegelijkertijd in team 2 speelde, werd er een beroep gedaan op ‘good old’ Ilka de Jong. Ze had het samen met Eefje Besselink erg lastig tegen Karina de Wit en de Litouwse Akvile Stapusaityte, die net een klasse beter waren. DKC verloor deze wedstrijd dan ook met 21-12 en 21-10. Ook Van Daalen de Jel en Thomas Wijers kwamen niet tot winst. Ze speelden zeker niet onverdienstelijk tegen Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt. Maar de Duinwijckers waren op de belangrijke punten net wat scherper. De eerste game wonnen zij met 21-15. In de tweede game konden de DKC’ers beter bijblijven. Toch leverde het geen winst op: 21-19 voor Kelderhuis en Natenstedt.

In de singels lagen voor DKC de meeste kansen op punten. Op voorhand was de wedstrijd tussen Van Daalen de Jel en Erik Meijs een echte kraker. Beide spelers zijn normaal gesproken erg aan elkaar gewaagd, maar daar was zondag niet veel van terug te zien. Van Daalen de Jel liep in de eerste game snel uit naar 20-13. Daarna liet de getogen Hagenaar de teugels iets teveel vieren, waardoor Meijs tot 20-20 terugkwam. De DKC'er stelde net op tijd orde op zaken: 22-20. In de tweede game werd het krachtsverschil wel goed uitgedrukt in de score. Het werd 21-12 voor Van Daalen de Jel.

Caljouw leek tegen Natenstedt op een makkelijke overwinning af te steven met 21-7 in game één. Daarna kwam de Duinwijck-speler beter in de wedstrijd, maar was Caljouw iets doortastender op de 'grote punten'. Het werd 21-17 voor de Rijswijker.

Ginny Severien had een erg makkelijk middag in haar enkelspel tegen de Schotse Caitlin Pringle. Zij was totaal geen partij voor de DKC-speelster, en dat werd uitgedrukt in de cijfers: 21-4 en 21-7 voor Severien.

Voor De Visch Eijbergen ging het niet zo makkelijk in haar singel, als voor Severien. Toch boekte ze een regelmatige overwinning op Stapusaityte. De eerste game werd 21-15. In de pauze werd de Litouwse aan haar schouder behandeld. Een opgave leek nabij, maar ze ging toch door. Stapusaityte kon De Visch Eijbergen in het vervolg nog aardig partij geven. Het was echter niet genoeg voor de winst, want de DKC-speelster won game twee ook met 21-15.

Zoals wel vaker dit seizoen moesten de mixed dubbels weer de beslissing brengen. Besselink speelde met Wijers een verdienstelijke wedstrijd tegen Pringle en Kelderhuis. De eerste game was erg spannend, en ging pas in de verlenging naar de Duinwijckers. In de tweede game keken Besselink en Wijers constant tegen een kleine achterstand aan, die uiteindelijk niet meer werd goedgemaakt. Het werd 21-18 voor Duinwijck.

De Visch Eijbergen hadden de zware taak om DKC de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen. Na de eerste game zag het er niet goed uit. De Wit en Meijs wonnen die met 21-15. De DKC’ers richtten zich daarna op, en wonnen met sterk spel de tweede game met 21-10. Het Haarlemse verzet leek in de laatste game gebroken. Caljouw en De Visch Eijbergen wonnen deze met 21-13. Daarmee was de 5-3 eindstand bereikt en was de eerste seizoensoverwinning voor DKC een feit.

Door de winst heeft DKC nu hetzelfde puntenaantal als Duinwijck, namelijk 21. De Hagenaars staan daarmee op een zevende plaats in de Eredivisie. De ploeg van Van Velzen is nu vijf punten verwijderd van plek vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs om de landstitel. De komende twee weken wordt er niet gespeeld in de Eredivisie, onder meer vanwege het Dutch Open van deze week. De eerstvolgende wedstrijd voor DKC is op zaterdag 27 oktober uit bij The Flying Shuttle Barendrecht. Dat duel begint om 18.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!