clubzoeker

Eefje en Samantha speelden op eigen kosten in Parijs

Eefje en Samantha speelden op eigen kosten in Parijs

Afgelopen week vond de French Open Super Serie plaats in Parijs.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eefje en ik hadden besloten om dit toernooi op eigen kosten te gaan spelen en ervaring om doen op het hoogste niveau.

Dinsdagochtend vertrokken we om 11.00 uur richting Parijs met de auto. Vanuit Arnhem is dit ongeveer 5 uur rijden. Hier en daar even stoppen om te tanken en zo nu en dan slingeren door het drukke verkeer door Parijs. Aan het einde van de middag waren we veilig aangekomen in ons hotel en zijn we nog even naar de hal geweest om te kijken.

In de avond kwam pas het tijdschema voor de volgende dag op het internet te staan, daarin stonden we gepland op een tv-baan om 20.30 uur tegen de Chinese winnaars van de Denmark Open van de week er voor Jin Ma/Jinhua Tang. Echter liepen ze behoorlijk uit zo'n 2,5 uur en voordat we daadwerkelijk de baan opgingen was het 23.45 uur.

De Chinesen waren van plan om hun goede niveau van de week er voor door te zetten en we verloren de eerste set met 21-9 waarin we zelf ook veel onnodige fouten maakten. De tweede set ging niet geheel anders, het tempo lag gewoonweg te hoog om bij te benen en deze set verloren we eveneens met dezelfde cijfers, 21-9.

Dit betekende het einde van de French Open een gelukkig loting hadden we niet, maar goed daarom speel je ook Super Serie toernooien om ervaring om te doen en leermomenten te creëren. Dit hebben we zeker gehad en weten waar we de komende tijd ontzettend hard aan moeten werken om ons niveau naar een hoger plan te tillen.

Donderdagochtend zijn we weer richting huis gegaan en ik was net op tijd thuis om de middagtraining mee te pikken. Vrijdag was een pittige mix training een feit en kon het dubbelweekend van de competitie in Duitsland beginnen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Samantha Barning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!