Eefje en Samantha speelden op eigen kosten in Parijs

Eefje en Samantha speelden op eigen kosten in Parijs

Afgelopen week vond de French Open Super Serie plaats in Parijs.

SportSport

Maak kennis met Joshua Donker!

Eefje en ik hadden besloten om dit toernooi op eigen kosten te gaan spelen en ervaring om doen op het hoogste niveau.

Dinsdagochtend vertrokken we om 11.00 uur richting Parijs met de auto. Vanuit Arnhem is dit ongeveer 5 uur rijden. Hier en daar even stoppen om te tanken en zo nu en dan slingeren door het drukke verkeer door Parijs. Aan het einde van de middag waren we veilig aangekomen in ons hotel en zijn we nog even naar de hal geweest om te kijken.

In de avond kwam pas het tijdschema voor de volgende dag op het internet te staan, daarin stonden we gepland op een tv-baan om 20.30 uur tegen de Chinese winnaars van de Denmark Open van de week er voor Jin Ma/Jinhua Tang. Echter liepen ze behoorlijk uit zo'n 2,5 uur en voordat we daadwerkelijk de baan opgingen was het 23.45 uur.

De Chinesen waren van plan om hun goede niveau van de week er voor door te zetten en we verloren de eerste set met 21-9 waarin we zelf ook veel onnodige fouten maakten. De tweede set ging niet geheel anders, het tempo lag gewoonweg te hoog om bij te benen en deze set verloren we eveneens met dezelfde cijfers, 21-9.

Dit betekende het einde van de French Open een gelukkig loting hadden we niet, maar goed daarom speel je ook Super Serie toernooien om ervaring om te doen en leermomenten te creëren. Dit hebben we zeker gehad en weten waar we de komende tijd ontzettend hard aan moeten werken om ons niveau naar een hoger plan te tillen.

Donderdagochtend zijn we weer richting huis gegaan en ik was net op tijd thuis om de middagtraining mee te pikken. Vrijdag was een pittige mix training een feit en kon het dubbelweekend van de competitie in Duitsland beginnen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Samantha Barning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!