Russell Muns: 'De pinda's van Indonesië stonden op het menu'

Russell Muns: 'De pinda's van Indonesië stonden op het menu'

Helaas hebben we het niet waar kunnen maken en zijn we tweede in de poule geworden.

Ken je BC Epe al?

Tegen Canada hebben ik en Robin een goede dubbel neer kunnen zetten en hadden we weinig problemen met de Canadezen. De damesdubbel van Myke werd uiteindelijk verloren waardoor de 3-2 op het scorebord kwam. Veel tijd om te balen hadden we niet want de pinda’s van Indonesië stonden op het menu. Ik werd door trainer Rune Massing opgesteld in de herendubbel tegen Hafiz Faisal en Putra Eka Rhoma. Robin en ik kende dit dubbel al van Jakarta en wisten dat het we hard aan de bak moesten wilden we iets konden forceren. Vanaf het begin kwamen we er niet aan te pas en elke iets te hoge bal werd met een sprong van een paar verdiepingen de grond en geharkt. Helaas hebben we ook als team niet voor een verrassing kunnen zorgen en moesten we Indonesië met een 5-0 overwinning door laten gaan naar de kwartfinales. Na een korte analyse stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. De volgende dag wachtte Vietnam.

Op een veels te vroeg tijdstip stonden we wederom op voor weer een nieuwe dag. Het ontbijt was niet anders dan anders en na een ronde buik konden we op naar de hal. Ik had geen flauw idee wat ik van Vietnam moest verwachten want heb ze nog nooit ergens gezien. Na een goede voorbereiding kon ik met een 1-1 stand de baan op. Robin en ik liepen richting het meeting point, toen de kleine scheids ons weer de hand probeerde te schudden. We liepen gezamenlijk naar de baan en de wedstrijd kon beginnen. Vanaf het eerste punt domineerde we de wedstrijd al en kwamen eigenlijk geen moment in de problemen. Vietnam was na twee sets verslagen en we hadden nog één partij nodig voor de winst. De damesdubbel werd ook met goed spel gewonnen van twee kleine Vietnamese dames. De winst tegen Vietnam betekende dat we tegen ons altijd aardige en lieve oosterburen mochten spelen om de plaatsen 9 tot 12.

Die Mannschaft kwam niet erg overtuigend over door met een yell te beginnen die ging over ‘spelen in de zee’ en ‘staan op een berg’. We waren niet erg onder de indruk en besloten deze klassieker te beginnen met een nieuwe yell. We deden eerst erg interessant door net te doen alsof we iets bespraken om vervolgens toe te slaan met een 'hoempa hoempa hoempa'. Door de mooie dansopvoering konden we eigenlijk niet meer verliezen en we zagen de angst in de Duitsers hun ogen.

Er droop al een bruine vloeistof langs de broekpijpen van de Duitsers wat voor ons een teken was dat ze er niet helemaal klaar voor waren. De mix was ook binnen een paar minuten geklaard en zo kwamen we op een 1-0 voorsprong. Justin Teeuwen was de volgende partij tegen de man die in het internationale circuit ook wel ‘conditietest’ word genoemd. Hij houdt werkelijk waar niet op met rennen. Zijn techniek komt daarbij wel op de tweede plaats maar dat ter zijde gelaten. Justin haalde bij de conditietest geen voldoende en verloor helaas met 21-19, 21-19. Ook Alida Chen kon het niet waarmaken voor Nederland en ook zij verloor haar singel. De 4de wedstrijd kon gespeeld worden en Robin en ik mochten aantreden voor de Herendubbel om de stand op 2-2 te krijgen en een verlies uit te sluiten. Op een kapot racket bij het inslaan van mij, kwamen we verder in de wedstrijd geen moment in de problemen en ging gemakkelijk langs de Duitsers. 2-2.

Als laatste kwam de damesdubbel. De Nederlandse dames stonden een lange tijd op voorsprong maar door een paar foutjes op het eind kwamen de Duitsers toch langs zij, 24-22. De tweede set ging gelijk op. Helaas blijven het Duitsers en heb je pas van ze gewonnen als je in de bus naar het hotel zit. Ze sloegen toe in de laatste minuut en het verlies tegen Duitsland was een feit. Ongelofelijk teleurgesteld keerde we terug in het hotel waar we te horen kregen dat we de volgende dag tegen Singapore moesten spelen.

De spirit moest van ver komen en we kwamen er ook tegen Singapore niet aan te pas. Elke partij werd redelijk dik verloren. Rune had gekozen om wat spelers rust te geven dus ook ik heb niet meer gespeeld. Mijn visie staat nu op het individuele toernooi. Dinsdag beginnen de eerste rondes en helaas hebben Robin en ik geen plaatsing kunnen krijgen. Desalniettemin gaan we er een ontzettend mooi toernooi van proberen te maken en hoop ik aan het eind van het toernooi goed nieuws te kunnen brengen.

Russell

PS: Na het schrijven van dit bericht wil ik bij dezen VELO feliciteren maar de uitstekende winst tegen Almere. Ik ben trots op jullie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!