clubzoeker

Jorrit de Ruiter: 'Yonex Denmark Open'

Jorrit de Ruiter: 'Yonex Denmark Open'

Het was alweer een tijd geleden sinds ik een Super Serie speelde, maar nu kregen we eindelijk weer eens de kans van Badminton Nederland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uiteraard was dit een soort van beloning voor de goede resultaten in het Badminton Europe circuit van dit afgelopen jaar en daardoor is onze ranking nu ook dusdanig dat we toegelaten worden tot het hoofdschema van deze toernooien waarin de allerbeste spelers ter wereld hun opwachting maken.

De sfeer rondom een Super Serie toernooi is niet te vergelijken met andere toernooien. Neem alleen al het hotel. We sliepen in één van de aangewezen toernooi hotelletjes. Kleine kamertjes, matig ontbijt, niets bijzonders verder. Toch zit je in datzelfde hotel met de topspelers uit Maleisië, Indonesië en Korea. Alles loopt door elkaar heen en de sfeer is ontspannen. Ook ruikt het hele hotel naar bami, loempia en allemaal andere Oosterse gerechten. Ik denk dat ze stiekem gewoon tientallen rijstkokers in hun kamers hebben staan en zelf staan te koken. Bij het ontbijt zag ik Lee Chong Wei alleen maar wat broodjes jam naar binnen werken. Ik snap er toch echt niets van hoe hij altijd zo goed kan spelen.

Ook in de warming-up zaal hangt geen gespannen sfeer. Best apart trouwens als je erover nadenkt. Het is een Premier Super Series evenement en de belangen zijn groot voor de toplanden. Ook hier loopt alles door elkaar. Chong Wei staat vaak vlak voor z’n wedstrijd nog een single tegen een teamgenoot te spelen, Lee Yong Dae daagt zijn nieuwe partner Ko uit in een ”box-game”, de Chinezen spelen 3 tegen 2 en de Denen hebben een groot deel van de tijd een camerateam achter zich aan. Eén ding valt enorm op: er wordt veel gelachen en lol getrapt!

Lees het hele artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!