SportSport

Leon Ham bij de Denmark Open: een racket versus twee duimen

Leon Ham bij de Denmark Open: een racket versus twee duimen

Zaterdag 20 oktober, halve finales. De eerste partijen van de dag zijn een mannendubbel en een gemengddubbel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Boe en Mogensen uit Denemarken moeten het opnemen tegen de derde geplaatste Maleisische heren, Kien Keat Koo en Boon Heong Tan. De vier gaven waar het publiek voor kwam, spektakel. Het Deense koppel speel al het hele toernooi spannende wedstrijden en deze was niet anders.

Met verrassend spel wisten de Denen punten te scoren in de eerste set. Het vlakke spel van de Maleisiërs is hun sterke kant. 17-17, 18-18, 19-19, ze geven elkaar geen centimeter. De Denen winnen door twee te gehaaste slagen van Koo, 21-19.

De tweede set was een ander verhaal. De heren uit Azië weten te dicteren en vooral Boe maakt wat onnodige fouten in de aanval. 11-21, Maleisië. Een ding dat mij opvalt aan het koppel Boe en Mogensen is dat ik zij als enige een flik-service durven geven. Alle andere koppels doen het nauwelijks. Mogensen in het bijzonder weet de goede momenten ervoor uit te kiezen. Waarom doen anderen dat niet vaker. De Denen weten er direct punten mee te scoren of de aanval te pakken.

De derde set is weer superspannend. Over en weer worden er goede punten gemaakt. 20-18 voor de Denen maar deze weten ze niet te verzilveren. 21-20 voor Maleisië. Dit punten wordt prachtig gemaakt door Boe die beide spelers naar het net lokt en eroverheen speelt. 21 gelijk, 22 gelijk, 23 gelijk, gelijk. Allemaal matchpoints voor Koo en Tan, maar Boe en Mogensen weten telkens terug te komen. Trouwens, Mogensen krijgt nog een gele kaart omdat hij zijn racket tussen twee duimen doormidden breekt bij 22-21. Maar goed, twee onnodige fouten aan de zijde van Denemarken maken dat Koo en Tan naar de finale kunnen. 26-24, wat een spektakel.

Tijdens deze wedstrijd zijn er op de andere baan twee partijen gespeeld en afgerond. De eerste geplaatste Chinezen weten in het gemengddubbel twee Maleisiërs totaal te overrompelen. 21-7 21-16 voor Xu en Ma. Chan en Goh probeerde van alles maar het Chinese koppel was ijzersterk.

De tweede wedstrijd ging tussen Chen Long en Pengyu Du in de categorie herenenkel. Chen Long speelde slecht. Hij wachtte af, pakte de aanval nauwelijks en liet Du de punten maken. De eerste en tweede set werden gedicteerd door de zevende geplaatste Du die ze dan ook beide wist te winnen. 21-14, 21-10.

Jan O Jorgensen, de laatste Deen in het toernooi mag in de halve eindstrijd aantreden tegen Lee Chong Wei. Dat wordt een zware taak voor Jorgensen, wist iedereen. Hij begon aardig tegen de Maleisiër. Jorgensen was sterk aan het net. Hij durfde het netspel aan te gaan met Lee. Dat pakte goed uit, want grotendeels gingen de netrally's naar het Deense publiek. Maar spelen tegen Lee die geen nauwelijks fouten maakt, bloedsnel is als het nodig is en een tandje kan bijzetten, is lastig. Met 22-20 wist Lee Chong Wei de eerste set te winnen.

De tweede set was iets dikker, 21-15. Maar de manier waarop het publiek achter hun favoriet gaan staan is geweldig. Klappen, juichen en joelen voor elk punt dat Jorgensen maakt. Maar niet op een vervelende manier. Als er een mooie rally was gespeeld maar Lee Chong Wei maakte het punt, werd er ook geklapt. Het publiek was ook sportief. Het was stampvol op de tribune.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!