Patty Stolzenbach: 'Dutch Open halve finale'

Patty Stolzenbach: 'Dutch Open halve finale'

Het heeft even geduurd voordat ik een stuk over de Dutch Open op mijn site heb geplaatst.

SportSport

Maak kennis met Sterre Bang!

Dit heeft te maken gehad dat ik zondag ochtend met een voedselvergiftiging ben opgestaan en het nu pas iets beter gaat met mij. Ik kijk terug op een goed toernooi, en ik ben nog steeds blij met het behaalde resultaat.

Voor ik begon aan de Dutch Open wist ik dat het een zwaar toernooi ging worden. Op woensdag mocht ik mijn eerste wedstrijd spelen tegen Simone Prutsch uit Oostenrijk. Vorig jaar verloor ik van haar, maar nu speelde ik een goede partij vanaf het begin. Ik won de wedstrijd met 21-9 en 21-15.

De volgende ronde was een dag later tegen de nummer één geplaatste en vier voudig Dutch Open kapioenne Yao Jie. Omdat we landgenoten zijn werd er in deze wedstrijd niet gecoacht en moest ik het dus zelf doen. Ik had al vaker tegen Jie gespeeld natuurlijk maar nooit gewonnen. De wedstrijd begon moeizaam en er werden fouten gemaakt aan beide kanten. Ik bleef knokken en kwam op een kleine voorsprong en ik won de eerste set met 21-15.

De tweede set ging gelijk op en bij de rust stond het 9-11 voor Jie. Doordat ik het geduld kon blijven opbrengen kwam ik daarna op een voorsprong 18-15. Jie kwam terug tot 18-18 maar gelukkig kon ik daarna de wedstrijd naar mij toe trekken, ik won met 21-18. Natuurlijk was ik na deze overwinning super blij, het gaf mij veel zelf vertrouwen.

De laatste wedstrijd van de dag mocht ik dubbelen met Soraya tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. Het werd een lange wedstrijd, maar uiteindelijk wisten Soraya en ik de wedstrijd te winnen. Het werd 21-11, 15-21 en 21-16. Het was een lange en vermoeiende dag, na de wedstrijd snel naar huis om uit te rusten voor de twee kwart finales op vrijdag.

Lees de rest van het verhaal op de website van Patty Stolzenbach.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!