clubzoeker

Roosterse baas in eigen huis

Roosterse baas in eigen huis

De Limburgse club wint overtuigend met 7-1 van Slotermeer en stoomt op naar een 5e plek in de eredivisie.

Ken je BC Castricum al?

Na bijna 3,5 uur attractief en spannend badminton vielen spelers, trainers en begeleiders elkaar om de nek om deze sublieme overwinning te vieren. Roel van Heuckelom was als eerste aan zijn welverdiende Duvel nadat hij samen met Dennis Dubbelman de baas bleef over Hans van Os en Ralph Starren in 2 sets (21-12 / 21-17).

De DD van Wendy Hoeve en Debbie Janssens lieten ook nu weer zien dat hier nog meer potentie in zit en ook zij wonnen in een spannende driesetter van het duo Campman/Ottenhof.

Daarna was het de beurt aan Marijn Put die zo langzamerhand uitgroeit naar de verrassing van het seizoen. Hij liet zien dat zowel RBC als ook Marijn een goede keuze gemaakt hebben bij de afsluiting van het contract. Dave Veerman ging gedesillusioneerd met 21-19 en 21-7 van de baan en een 3-0 voorsprong was een feit.

Toen was het de beurt aan De Nottel (Leon Nottelman) en dat is het sein dat de kantine leegstroomt en iedereen een plekje opzoekt in de hal. Hans van Os speelde een meer dan puike partij en zodoende moest Léon heel diep gaan en alles uit de kast halen om aan het einde van de derde set middels een 22-20 de bovenliggende partij te zijn. Iedereen was ook nu weer getuige van, zoals men in Roosteren dit noemt, een echt Nottelmannetje.

Wendy Hoeve stond vorige week in haar enkel met lege handen terwijl zij een van haar beste wedstrijden ooit gespeeld had. Nu speelde ze onder haar niveau maar wist wel te winnen van Marloes Klaasen in 2 sets (21-19 en 21-18). Na afloop was Wendy niet tevreden met haar eigen prestatie echter het publiek en coaches meer dan blij met deze zege.

Roxanne moest als laatste in de enkel de baan op tegen Jessica Ottenhoff, die als een wervelwind bijna foutloos Roxanne de baas bleef en in twee sets het eerste en zoals later bleek het enige puntje wist te scoren voor de ploeg uit Slotermeer.

Met een 5-1 voorsprong onder de arm werden de mixen gespeeld en ook daarin waren de Roosterse spelers goed bij de les. De GD van Debbie met Dennis lieten niets aanbranden, getuige de 21-13 en 21-15 overwinning. De mix van Roxanne en Léon had iets langer nodig om Slotermeer geen extra punt meer te gunnen.

Na deze overwinning was iedereen binnen de Roosterse gemeenschap blij en daardoor moesten de vrijwilligers achter de bar een tandje bijzetten en extra overuren maken.

Met deze uitslag doet Roosterse zeer goede zaken om weg te komen van de onderste regionen, deze constatering durven wij wel te trekken. Wij bezetten nu een prima 5e plaats op de ranglijst en dat zal het zelfvertrouwen doen toenemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!