SportSport

Roosterse baas in eigen huis

Roosterse baas in eigen huis

De Limburgse club wint overtuigend met 7-1 van Slotermeer en stoomt op naar een 5e plek in de eredivisie.

Ken je BC Flevoland al?

Na bijna 3,5 uur attractief en spannend badminton vielen spelers, trainers en begeleiders elkaar om de nek om deze sublieme overwinning te vieren. Roel van Heuckelom was als eerste aan zijn welverdiende Duvel nadat hij samen met Dennis Dubbelman de baas bleef over Hans van Os en Ralph Starren in 2 sets (21-12 / 21-17).

De DD van Wendy Hoeve en Debbie Janssens lieten ook nu weer zien dat hier nog meer potentie in zit en ook zij wonnen in een spannende driesetter van het duo Campman/Ottenhof.

Daarna was het de beurt aan Marijn Put die zo langzamerhand uitgroeit naar de verrassing van het seizoen. Hij liet zien dat zowel RBC als ook Marijn een goede keuze gemaakt hebben bij de afsluiting van het contract. Dave Veerman ging gedesillusioneerd met 21-19 en 21-7 van de baan en een 3-0 voorsprong was een feit.

Toen was het de beurt aan De Nottel (Leon Nottelman) en dat is het sein dat de kantine leegstroomt en iedereen een plekje opzoekt in de hal. Hans van Os speelde een meer dan puike partij en zodoende moest Léon heel diep gaan en alles uit de kast halen om aan het einde van de derde set middels een 22-20 de bovenliggende partij te zijn. Iedereen was ook nu weer getuige van, zoals men in Roosteren dit noemt, een echt Nottelmannetje.

Wendy Hoeve stond vorige week in haar enkel met lege handen terwijl zij een van haar beste wedstrijden ooit gespeeld had. Nu speelde ze onder haar niveau maar wist wel te winnen van Marloes Klaasen in 2 sets (21-19 en 21-18). Na afloop was Wendy niet tevreden met haar eigen prestatie echter het publiek en coaches meer dan blij met deze zege.

Roxanne moest als laatste in de enkel de baan op tegen Jessica Ottenhoff, die als een wervelwind bijna foutloos Roxanne de baas bleef en in twee sets het eerste en zoals later bleek het enige puntje wist te scoren voor de ploeg uit Slotermeer.

Met een 5-1 voorsprong onder de arm werden de mixen gespeeld en ook daarin waren de Roosterse spelers goed bij de les. De GD van Debbie met Dennis lieten niets aanbranden, getuige de 21-13 en 21-15 overwinning. De mix van Roxanne en Léon had iets langer nodig om Slotermeer geen extra punt meer te gunnen.

Na deze overwinning was iedereen binnen de Roosterse gemeenschap blij en daardoor moesten de vrijwilligers achter de bar een tandje bijzetten en extra overuren maken.

Met deze uitslag doet Roosterse zeer goede zaken om weg te komen van de onderste regionen, deze constatering durven wij wel te trekken. Wij bezetten nu een prima 5e plaats op de ranglijst en dat zal het zelfvertrouwen doen toenemen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!