SportSport

De koploper Amersfoort bij ons te gast

De koploper Amersfoort bij ons te gast

Amersfoort staat op de eerste plaats en VELO op een mooie derde plek.

Ken je HV BRAVO al?

Dus dit werd een avond met topbadminton. In een zeer volle zaal, werden de spelers aan het publiek voorgesteld. Nu kon deze top wedstrijd beginnen, iedereen was er klaar voor!

De herendubbel werd voor VELO voor de rekening genomen door Jim Middelburg en Russell Muns. Aan de andere kant van het net stonden Jelle Maas en Robin Tabeling voor Amersfoort.In de eerste set namen de Amerfoorders al snel de leiding en sloten deze set met 10-21 af. In de tweede set kwamen Jim en Russell heel sterk terug, zij wonnen met 21-18 deze set. Maar helaas konden zij hun spel uit de vooraf gaande set niet vast houden en verloren zij weer met 10-21. Het eerste punt voor Amersfoort was binnen.

Op de baan ernaast speelde Myke Halkema en Wendy Slaats van VELO tegen Maartje Verheul (voormalig VELO speelster) en Eefje Muskens van Amersoort de dames dubbel. Onze dames gaan goed van start en bij een stand van 14-14 liggen alle kansen nog open. Toch weten Eefje en Maartje deze set te pakken met 19-21. Ondanks het goede spel in de tweede set, zijn de VELO dames niet in staat deze set te winnen.

De eerste herenenkel is natuurlijk voor onze kopman Dicky Palyama, hij neemt het op tegen Nick Fransman van Amersfoort. Je zou haast zeggen het "hoort" een beetje bij Dicky om met een kleine achterstand te beginnen. Maar al snel had hij de controle over de wedstrijd en wint deze set met 21-13. En hoe Nick ook zijn best doet, Dicky pakte ook de tweede set.

Volgens de regels bereidden Lisa Malaihollo van VELO en Gayle Mahulette Van Amersfoort zich gewoon voor. Maar Gayle moest na een slag deze partij opgeven, zijn was/is geblesseerd. De tussenstand 2-2!

Rikkert Suijkerland kwam natuurlijk uit voor VELO in de tweede heren enkel, tegen Vincent de Vries van Amersfoort. Met beheerst en goed spel wist Rikkert deze set te winnen (21-16), de volgende set ging met 14-21 naar Vincent. De derde set is voor beide heren een afwisseling van een winnend punt. Bij een stand van 19-15, lijkt de winst voor VELO haast binnen. Maar door dat Rikkert een aantal fouten maakte, weet Vincent de partij te winnen met 19-21.

De tweede dames enkel was deze avond voor Kirsten van der Valk van Amersfoort en Wendy Slaats van VELO. Wendy speelde een hele goede partij, met veel mooi geplaatste ballen. Verdiend wist zij deze set te winnen (21-17). Kirsten pakte de tweede set met 15-21. Wat zouden beide dames in de derde set doen? Bij de stand van 21-21, was de spanning bij het publiek te snijden. Kirsten pakte heel mooi de laatste 2 punten.

Lisa Malaihollo en Rikkert Suijkerland van VELO hadden weinig in te brengen tegen Jelle Maas en Eefje Muskens van Amersfoort. Met 17-21 en 12-21 werd deze partij verloren.

Anders was het op de andere baan waar Myke Halkema en Jim Middelburg het opnamen tegen Maartje Verheul en Robin Tabeling van Amersoort. Overtuigend wisten Jim en Myke deze set te winnen. Daarna kwamen Maartje en Robin sterk terug want met 13-21 waren de rollen omgekeerd. Nipt werd de derde set door onze VELO spelers gewonnen met 18-21.Stand 3-5, de eerste verlies wedstrijd van dit seizoen. Helaas, maar het publiek heeft wel genoten van de mooie en spannende partijen.

In verband met de Yonex Dutch open in Almere (van 9 t/m 14 oktober) is er in de komende week geen competitie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!