Roosterse is Victoria in streekderby flink de baas

Roosterse is Victoria in streekderby flink de baas
Moederdag 2019

Vooraf werd er nog getwijfeld of de spelers van Roosterse waren opgewassen tegen de druk van het favoriet zijn maar al snel bleek dat de stijgende lijn van de afgelopen weken nog verder doorgetrokken kon worden.

› alles over het Badminton Festival!

Uiteraard werd er volop gespeculeerd over welke konijn Victoria nu weer uit de hoge hoed zou toveren. Dit keer was het Birger Abts uit België die nog op het laatste moment aan de selectie werd toegevoegd om de afwezige Robert Kwee te vervangen. Na de line up werden de 185 toeschouwers getrakteerd op spanning, dramatiek en feestende Roosterse spelers, trainers en... supporters.

Het herendubbel was, zoals achteraf zou blijken, het enige punt dat Victoria mee huiswaarts kon nemen. Ben Maes en Freek Golinski waren de winnaars met Roel Heuckelom en Dennis Dubbelman als de teleurgestelden die met 19/21 en 17/21 verloren.

Op de baan naast het herendubbel vochten Debbie Janssens en Wendy Hoeve zich langs Mireille van Daal en Jessie van Wijk en lieten wederom zien dat dit dubbel potentie heeft om punten te pakken. Het werd een 2 set winst met de uitslagen 22/20 en 21/16.

Toen was het tijd om de herenenkels te aanschouwen en spektakel was ook hier het motto. Léon Nottelman speelde tegen Birger Abts bij vlagen geniaal en liet zijn tegenstander alleen dan meespelen zodra hij gas terug nam. Gelukkig had dit geen 3e set tot gevolg en stond er 23/21 en 22/20 in Roosters voordeel op het scorebord.

Op de andere baan stonden Frank Vermeesch (vervanger voor de in Japan spelende Marijn Put) en Rik Hermans tegenover elkaar. Frank speelde een van zijn beste partijen ooit voor Roosteren en liet Rik geen enkele kans. Frank stond op de baan met een focus die enkel en alleen echte winnaars hebben en typerend was dat op enig moment Rik de schouders liet hangen en het racket tussen zijn tanden pakte. Toen kon Frank niet meer verliezen en maakte in beide sets korte metten met zijn opponent en scoorde een 21/11 en 21/15 winst.

De meegereisde Hoensbroekse supporters waren nog maar net bekomen van de schrik toen men de volgende tegenvaller te verwerken kreeg. In de partij van Roxanne Molenmaker tegen Denise Hall moest Denise in de tweede set geblesseerd opgeven bij de stand 13-11 voor Roosteren, Roxanne had de eerste set reeds gewonnen met 21-18.

Wendy Hoeve pakte op dat moment ook al de eerste set van Mireille van Daa (21-18). In de tweede set kreeg Wendy nog meer durf en zelfvertrouwen en walste middels een mooie 21-11 over Mireille heen.

De loterij bleek achteraf nog de enigste kans voor de Hoensbroekse brigade op een prijs, beide gemengd dubbels werden door Roosterse gewonnen.

Léon Nottelman en Roxanne Molenmaker wonnen met 24/22 en 21/10 van Ben en Lieke Maes.

Dennis Dubbelman en Debbie Janssens hadden meer moeite maar ook zij wisten te winnen van Jessie van Wijk en Freek Golinski met 21/14, 19/21 en 21/17.

Een oorverdovend applaus werd uitgeschud over de Roosterse spelers en trainers die dit welverdiend in ontvangst namen. In de nabespreking werd door iedereen tevreden teruggekeken op een geweldig succes en ook al vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd, de zware dobber in en tegen de trotse koploper Amersfoort.

Terwijl de supporters nagenoten van de wedstrijd zaten de 3 trainers uitvoerig te evalueren waar men in de komende weken nog een en ander kan veranderen en verbeteren. Dit is een van de succesfactoren die Roosterse dit jaar doormaakt, er staat een team en dan niet alleen bij de spelers maar ook bij de trainers en de begeleiders. Samen staan we op de vierde plek van de ranglijst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!