SportSport

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben zaterdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Uit bij The Flying Shuttle Barendrecht won de ploeg van coach Leonard van Velzen met 5-3. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen voor DKC. Maar bij een paar partijen hadden de Hagenaars het geluk net niet aan hun zijde. Ook het feit dat Mark Caljouw niet mee kon doen vanwege de Wereld Jeugd Kampioenschappen werkte niet in het voordeel van DKC.

Overwinning voor BC DKC met bittere nasmaak

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspelen. De afgelopen weken raakte het DKC-duo Dennis van Daalen de Jel/Thomas Wijers steeds meer op elkaar ingespeeld. Tegen TFS Barendrecht leverde dat voor hen eindelijk de eerste overwinning op. Met sterk en agressief spel werden Michiel Kruijt en Rick Janssen in drie games aan de kant gezet.

Het damesdubbel van DKC was ook dichtbij winst. Ginny Severien en Eefje Besselink verloren weliswaar de eerste game van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn, maar ze kwamen daarna terug in de wedstrijd en pakten game twee. De beslissende derde game was erg spannend. Het initiatief wisselde constant en zo was het tot het laatste moment lastig te zeggen welk koppel er met de winst aan de haal zou gaan. Er moest uiteindelijk een verlenging aan te pas komen, waarin Broeke en Bommeleyn net aan het langste eind trokken: 24-22.

Van de vier enkelspelen gingen er drie vrij eenvoudig naar DKC. Van Daalen de Jel en Bouke van Bergen Bravenboer wonnen allebei in twee games. Soraya de Visch Eijbergen hoefde helemaal niet in actie te komen om een punt binnen te halen. Ze zag haar tegenstander Broeke opgeven. Alleen Severien moest tot het uiterste om haar singel te winnen. De eerste game ging naar opponent Pascalle van Nielen met 21-13. Severien richtte zich in de tweede game op met hulp van vele aanmoedigingen van DKC-supporters. Ze won die game dan ook met 21-19. De laatste game was een werkelijke 'thriller'. De dames dreven elkaar tot het uiterste met lange rally's. Vooral Van Nielen had in die game het nodige geluk met een paar netballen. Severien liet zich daardoor niet uit het veld slaan en pakte de derde game met 24-22.

De overwinning was dus al een feit voor DKC. Maar uiteraard hoopte Van Velzen dat zijn team nog twee puntjes extra mee kon nemen naar Den Haag. Dat moest gebeuren in de mixed dubbels. Ondanks goed spel wist het nieuwe koppel Van Bergen Bravenboer/Besselink niet te winnen van het ervaren duo Kruijt/Bommeleyn. De TFS-spelers wonnen met 21-16 en 21-19. Op de andere baan lagen er meer kansen voor DKC. Wijers en zijn vriendin De Visch Eijbergen namen het op tegen Janssen en Van Nielen. Het TFS-duo won de eerste game in de verlenging met 23-21. De DKC’ers gaven niet op, en bleven in de tweede game gelijk tred houden met Janssen en Van Nielen. Op het eind vielen er enkele beslissingen van de scheidsrechter uit in het nadeel van Wijers en De Visch Eijbergen. Hierdoor konden de TFS'ers een klein gaatje slaan en de game met 21-19 pakken. De eindstand werd daarmee bepaald op 5-3.

Ondanks de overwinning zakt DKC één plekje op de ranglijst. De Hagenaars staan nu zevende met 26 punten. Het gat naar nummer de nummer acht, BV Slotermeer, is wel vergroot en bedraagt nu zes punten. DKC behoudt nog steeds uitzicht op plek vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Daar staat nu Roosterse BC met 31 punten. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma voor DKC. Op zondag 4 november komt hekkensluiter BC Victoria naar Den Haag. Bij een goed resultaat kan het gat naar de play-off plaatsen wellicht worden verkleind. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!