SportSport

Almere verliest thuis met 3-5 van Amersfoort

Almere verliest thuis met 3-5 van Amersfoort

Almere is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd in winst om te zetten.

Maak kennis met Jason de Graaf!

Amersfoort trok met een 3-5 overwinning aan het langste eind in een overigens sportieve, maar bovenal heel leuke wedstrijd waar van een aantal partijen 'de genietingsgraad' hoog kon worden genoemd. Het was een competitiewedstrijd in optima forma.

Dave Khodabux en Peter Mills wonnen in het mannendubbel de eerste game met 21-13 van Robin Tabeling en Nick Fransman. In de tweede game gaven de keistedelingen beter partij, maar dat kon de winst met 21-18 voor de Buks en Mills niet verhinderen.

Op de andere partij vochten Yvonne Sie en Sarah Walker een verbeten strijd om de winst in het vrouwendubbel tegen Maartje Verheul en Kirsten van de Valk. De eerste game ging naar Amersfoort met 16-21, de tweede naar Almere met 21-12, maar de derde was weer voor Amersfoort met 16-21.

Stephan Branderhorst verloor in zijn mannensingle weliswaar met 18-21 en 16-21 van Vincent de Vries, maar hij lijkt in ieder geval weer enigszins op de weg terug na een zware badmintondip.

Saber Afif was in de eerste game van zijn single tegen Nick Fransman niet in goede doen (7-21), maar in de tweede game liet hij zien een uitstekende badmintonner te zijn door met 22-20 terug te komen in de wedstrijd. In de derde game werd het pittig voor beide kanten maar Fransman was met 16-21 net iets sterker.

Sarah Walker zou een single tegen Gayle Mahulette hebben moeten spelen, maar de Engelse troef van Almere kwam niet aan spelen toe, want Mahulette gaf na één slag op wegens een blessure.

Manon Sibbald speelde haar single tegen Kirsten van der Valk. In de eerste game ging de strijd gelijk op, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Van der Valk. De tweede game gaf het zelfde beeld te zien, maar op de stand 16-16 liep Van der Valk weg naar 16-21.

Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen zonder een bovenmatige inspanning in twee games de eerste mix van Vincent de Vries en Renske Kwakkenbos (21-18 en 21-11).

In de tweede Mix waren Robin Tabeling en Maartje Vearheul met 15-21 en 12-21 te sterk voor het Almereduo Peter Mills en Cheryl Seinen.

Het arbitrale trio stond onder leiding van referee André de Wit en de scheidsen waren René Holleman en Paul de Kuijper en zij kweten zich uitstekend van hun taak.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!