Amersfoort wint 13 punten in dubbelweekend maar verliest Nick Fransman

Amersfoort wint 13 punten in dubbelweekend maar verliest Nick Fransman

In het dubbelweekend van de Carlton Eredivisie won Amersfoort wel 13 punten, maar verloor voorlopig kopman Nick Fransman.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond in de wedstrijd tegen Duinwijck liep Nick een blessure op. Zondagmiddag werd in het ziekenhuis in Amersfoort een breuk in de grote teen geconstateerd en voorlopig gaat de voet van Nick in het gips. Een domper voor Nick zijn komende buitenlandse toernooien en de competitie staan voorlopig op losse schroeven, we hopen op een snel herstel.

Gelukkig heeft Amersfoort een ruime voorsprong welke dit weekend nogmaals werd uitgebreid naar 11 punten op de eerstvolgende. Tussen nummer 1 en nummer 5 is reeds een gat ontstaan van 20 punten.

Zaterdag werd een mooie overwinning behaald op Duinwijck in Haarlem. Voor het Amersfoortse team altijd een plek welke meer dan voldoende inspiratie oplevert, ook nu weer. De mannen- en vrouwendubbel gingen in no time in de tas. In de enkelspelen hierna maakte Jerry Natenstedt het Nick Fransman heel moeilijk. Nick wankelde letterlijk en figuurlijk maar hield zich staande (ondanks dat later bleek dat zijn grote teen was gebroken) en sloot winnend af met 22-20 in de 3e game.

Gayle Mahulette speelde een halve game tegen Akvile Stapusaityte, gelukkig is Gayle aan de beterende hand en is beperkt aan het trainen. Kirsten van der Valk speelde bij vlagen goed tegen sluwe vos Karina de Wit, maar Karina was deze avond de beste. Vincent de Vries tekende voor de 4-2 in zijn enkelspel.

De afsluitende mixen gingen bijna probleemloos mee naar Amersfoort, alleen de 2e mix van Maartje Verheul en Robin Tabeling leverde in game twee spanning op maar deze werd gewonnen met 26-24. Een mooie 6-2.

Ook winst op TFS Barendrecht

Zondag wachtte TFS Barendrecht. Voor de wedstrijd kregen de winnares van de vrouwen dubbel en de finalist van de mannendubbel van het Europese circuittoernooi inNoorwegen, Eefje Muskens en Jelle Maas een mooi boeket uitgereikt door kleding sponsor Emiel Wortmann.

Coach van Wankum moest improviseren door het uitvallen van Nick Fransman, hij werd vervangen door de Nationale jeugd Kampioen U-19 Robin Tabeling. In de dubbel werd geswitcht naar Jelle Maas met Vincent de Vries. Beide wissels waren succesvol. De vrouwendubbel leverde de verwachte winst op. Robin Tabeling en Vincent de Vries sloegen eenvoudig de mannenenkelspelen binnen.

Gayle Mahulette speelde nu een hele game en gaf op. Kirsten van der Valk kende moeilijke momenten in haar enkelspel tegen Pascalle Nielen maar bleef knap in drie games aan de goede kant van de score.

Beide mixen waren een formaliteit, in de 1e game stribbelde Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn nog wat tegen, maar Jelle Maas en Eefje Muskens stelde snel orde op zaken.

Een 7-1 winst en 13 punten in één weekend een prima prestatie, toch overheerste het nare gevoel van de blessure van Nick Fransman.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand lieten zich verrassen…

7 juli 2022

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als…

6 juli 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

In de staart van de Azië-toer spelen Mark Caljouw en dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek nog de Malaysia Masters 2022…

4 juli 2022

Selena Piek: Not our day today unfortunately

Selena Piek: Not our day today unfortunately

We struggled with the tough conditions on court and we never really got to find our playing rhythm. Nevertheless it has been…

1 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!