clubzoeker

Badminton krijgt nieuwe senioren kampioen

Badminton krijgt nieuwe senioren kampioen

PARAMARIBO - Vandaag gaan in de Ismay van Wilgen sporthal de nationale badmintonkampioenschappen 2012 van start.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Regerend triple kampioen Furgil Soeroredjo, die nu in Nederland woont en studeert, zal dit jaar vanwege zijn knieblessure niet meedoen aan het toernooi.

Mitchel Wongsodikromo. Door de afwezigheid van Soerorodjo is Wongsodikromo favoriet van het toernooi dit jaar, maar hij zal dan eerst langs concurrenten Irfan Djabar en Dyllen Dharmohoetomo moeten gaan.

De badmintontopper is momenteel in topvorm en is pas terug uit Miami, waar hij had deelgenomen aan het Bill Graham International. Bij de dames zal Danielle Melchiot gaan voor prolongatie van haar titel.

Tijdens de NK-2011 wist zij in een spannende finale binnen twee sets te winnen van Quennie Pawirosemito. Dit jaar is haar grootste concurrent ongetwijfeld badmintontalent Crystel Leefmans, die kampioen is geworden bij de junioren en van de week nog met twee zilveren medailles terug is gekomen uit Miami.

De nationale kampioenschappen zullen dit jaar zowel in de A als de B klasse een zeer spannend verloop hebben. Andere badmintontoppers die zullen participeren zijn o.a Oscar Brandon, Redon Coulor en Rugshaar Ishaak. De wedstrijden gaan zaterdag vanaf 19.00 uur van start in de Ismay van Wilgen sporthal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!