SportSport

Badminton krijgt nieuwe senioren kampioen

Badminton krijgt nieuwe senioren kampioen

PARAMARIBO - Vandaag gaan in de Ismay van Wilgen sporthal de nationale badmintonkampioenschappen 2012 van start.

clubzoeker

Maak kennis met Mandy Duijndam!

Regerend triple kampioen Furgil Soeroredjo, die nu in Nederland woont en studeert, zal dit jaar vanwege zijn knieblessure niet meedoen aan het toernooi.

Mitchel Wongsodikromo. Door de afwezigheid van Soerorodjo is Wongsodikromo favoriet van het toernooi dit jaar, maar hij zal dan eerst langs concurrenten Irfan Djabar en Dyllen Dharmohoetomo moeten gaan.

De badmintontopper is momenteel in topvorm en is pas terug uit Miami, waar hij had deelgenomen aan het Bill Graham International. Bij de dames zal Danielle Melchiot gaan voor prolongatie van haar titel.

Tijdens de NK-2011 wist zij in een spannende finale binnen twee sets te winnen van Quennie Pawirosemito. Dit jaar is haar grootste concurrent ongetwijfeld badmintontalent Crystel Leefmans, die kampioen is geworden bij de junioren en van de week nog met twee zilveren medailles terug is gekomen uit Miami.

De nationale kampioenschappen zullen dit jaar zowel in de A als de B klasse een zeer spannend verloop hebben. Andere badmintontoppers die zullen participeren zijn o.a Oscar Brandon, Redon Coulor en Rugshaar Ishaak. De wedstrijden gaan zaterdag vanaf 19.00 uur van start in de Ismay van Wilgen sporthal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!