clubzoeker

Blenda Wensveens spraakwater: TFS Barendrecht - VELO

Blenda Wensveens spraakwater: TFS Barendrecht - VELO

Dit verslag wil ik beginnen met ook op deze wijze Dicky, King King en hun dochter Lily Mei Palyama te feliciteren met de geboorte van hun zoontje en broertje Tristun.

clubzoeker

Ken je BC Oosterhout al?

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

De kersverse vader was afwezig. Even leek het erop dat ook Jim Middelburg niet aanwezig zou zijn, hij was de afgelopen week ziek. Toch stond hij bij de line-up in de sporthal Lagewei in Barendrecht.

Op baan 1 ging de heren dubbel van start. Voor TFS waren dat Dean Versteeg en Rick Janssen. Jim Middelburg en Russell Muns betraden het veld voor VELO. Ondanks dat Jim zich zichtbaar nog niet echt fit voelde, wisten onze heren de eerste set vrij makkelijk binnen te halen (21-12). In de tweede set kwamen Dean en Rick kwamen in het begin aanzienlijk beter terug, tot een stand van 9-9. Daarna namen Russell en Jim het spel weer over en wonnen ook deze set met mooie cijfers (21-13).

Op baan 2 stonden Wendy Slaats en Myke Halkema van VELO klaar voor hun dames dubbel tegen Daisy Bommelijn en Monique Broeke van TFS. De eerste twee sets werden netjes verdeeld. Myke en Wendy schreven de eerste set op hun naam met 22-20. Vervolgens wisten Daisy en Monique de tweede set te pakken. (19-21). Ook in de derde set zijn de 4 dames tegen elkaar opgewassen, na een spannende set verloren Wendy en Myke maar net met 19-21.

Rikkert Suijkerland van VELO speelde deze keer de eerste heren enkel tegen Michiel Kruyt van TFS. Rikkert deed zijn best maar had deze partij niet veel in te brengen, want Michiel zette deze partij naar zijn hand. (12-21 en 16-21).

De tweede heren enkel van deze week werd gespeeld door Russell tegen Dean. Russell haalde punt na punt binnen, een vechter die blijft gaan. Hij haalde het volgende punt voor VELO binnen (21-16 en nogmaals 21-16).

Lisa Malaihollo van VELO nam de eerste dames enkel weer voor haar rekening, zij speelde tegen Monique. De eerste set is een zware strijd, want beide dames strijden voor elke shutlle. Bij de stand 18-17 was er dus nog niets beslist, toch weet Lisa de laatste punten binnen te halen (21-19). In de tweede set nam Lisa al vanaf het eerste begin de leiding, deze liet zij verder ook niet meer los. (21-11)

Sporthal Lagerwei is een gezellige hal waarin alle teams te gelijkertijd spelen, helaas liggen de banen zo dicht op elkaar dat er zeker 4 keer let gegeven moest worden. Meestal door een shutlle van een ander team op de baan. Gelukkig pakte beide teams het spel na de let weer prima op.

Wendy Slaats van VELO speelde de 2e dames enkel tegen Pascalle van Nielen van TFS. Beide dames waren aan elkaar gewaagd, want de eerste set ging naar Pascalle met. En de tweede set wist Wendy heel mooi naar zich toe te trekken (21-15). Maar dan de beslissende set.................... in deze set stond Wendy 6 punten achter maar wist dit perfect terug te brengen naar 18-18. De laatste punten waren enorm spannend en iedereen leefde mee. Ondanks dat Wendy zo knap terug kwam, lukte het haar net niet om deze laatste set te winnen (19-21).

Jim en Myke kwamen op de baan voor hun mix tegen Michiel en Daisy. Let op...eerste set 20-20 23-23 24-24 24-26!! Tweede set 17-17 20-20 22-22 24-22!! Zou de derde set weer zo'n strijd worden??? Nee de derde set ging gemakkelijk naar Michiel en Daisy (6-21) Jim was helemaal op, tollend op zijn benen met een intens wit gelaat speelde hij deze set uit. Duidelijk nog niet opgeknapt van zijn ziekte de week ervoor. Hij is gelijk naar deze wedstrijd naar huis vertrokken Jim Beterschap!

Rikkert en Lisa klaar voor de laatste wedstrijd van deze avond, hun tegenstanders Pascalle en Rick. Erg makkelijk werd de eerste set door onze VELO-ers binnen gehaald (21-9). Waar iedereen er een beetje van uit gingen dat de tweede set ook binnen gehaald zou worden, zat er naast. Want met 18-21, moest ook hier een derde set een winnaar voorbrengen. Met 21- 12 wisten lisa en Rikkert deze partij te winnen.

Einduitslag 4-4

Volgende week is er een dubbel speelweekend. Op zaterdag 24-11-2012 speelt VELO tegen Victoria BC 1 In Limburg, bij deze wedstrijd zal ik niet aanwezig zijn, maar wens het team veel succes! Maar op zondag 25-11-2012 om 16.00 ( dus niet om 14.00 uur zo als eerder vermeld) speelt VELO thuis tegen DKC. Ik verwacht U dan ook allemaal om ons team aan te moedigen in de VELO hal in Wateringen.

Blenda Wensveen

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!