clubzoeker

Erik Meijs: 'Drukke periode gaat van start!'

Erik Meijs: 'Drukke periode gaat van start!'

Het is zo ver, de drukke periode gaat beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De komende 4,5 weken zal ik veel gaan reizen, veel wedstrijden gaan spelen en veel extra uren gaan maken op de baan, maar eerst nog even over afgelopen weekend.

Na een normale trainingsweek in mijn eigen landje, speelden we dit weekend tegen Slotermeer. Van te voren was het doel winnen, en het liefst met 8-0 of 7-1.

We begonnen sterk en wonnen beide dubbels eenvoudig in 2 sets. Hierna ging ik de baan op tegen Hans van Os. Ik wist dat dit normaal gesproken een zware pot kon worden, omdat Hans nog steeds laat zien tegen de sterkste heren van Nederland prima mee te kunnen en ze kan verslaan. In deze wedstrijd gebeurde dit echter niet. Ik begon vanaf punt 1 ontzettend scherp aan de wedstrijd en hiermee was al snel te zien dat hij het niet meer zag zitten. De eerste set was dan ook binnen no time voor mij met 21-6. In de tweede set kwam Hans iets beter in de wedstrijd, maar na 11-9 voor mij, pakte ik weer mijn spel van de eerste set op en liep meteen weg en won met 21-11. Ik was dus erg tevreden over het spel wat ik had laten zien.

Ook Jerry en Akville wonnen eenvoudig hun partijen. Binnen 1 uur en 15 min was het dan ook al 5-0 voor ons. Hierna ging Eva de baan op voor een single, ze speelde dit omdat Karina nog teveel last had van wat pijn in haar kuiten, dus hierdoor hebben we voor deze wissel gekozen en stond Karina in de dubbel. Nadat ze op 19-17 was gekomen in de eerste set ging het helaas mis. Er gebeurde iets met haar knie toen ze uitstapte naar achter en het werd stil in de hal... Ondertussen waren Karina en ik de baan al op gegaan voor onze mix. Ook wij waren duidelijk niet meer bij de les, maar konden toch de eerste set in winst binnen halen. Voordat de tweede set begon, zagen we dat Eva het toch voor elkaar had gekregen om de eerste set te winnen, maar hierna zakte ze nog een keer door haar knie en het was afgelopen voor haar. Het is erg vervelend om dit te moeten zien en dan zelf weer je wedstrijd te moeten spelen, om toch de punten binnen te halen. Het liefst wil je meteen naar haar toe, maar dat kon niet. Gelukkig konden Karina en ik ons toch voldoende focussen en wonnen onze mix in 2 sets. Hierna werd Annemiek boven uit de kantine vandaan getoverd. Rustig een pizza eten was er niet meer bij, want de laatste mix moest gespeeld worden. Jelle en Annemiek speelden goed en wonnen deze wedstrijd in 3 sets! Petje af hoe je in zo'n situatie deze wedstrijd toch weer naar je toe kan slepen!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!