Hellebrekers over het dubbelweekend van Roosterse

Hellebrekers over het dubbelweekend van Roosterse

In de uitwedstrijd in Almere werd nog met 8-0 verloren, maar ook toen waren er winst mogelijkheden die echter net de verkeerde op vielen.

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Zaterdag: RBC komt tekort tegen Almere (1-7)

Het verhaal van zaterdag was eigenlijk hetzelfde. ook hier verschillende mogelijkheden om een goed resultaat te behalen, maar het kwartje viel weer verkeerd.

RBC was verzwakt door het ontbreken van Debbie en Marijn die verplichtingen in Belgie hadden, hierdoor werden 3 spelers van RBC2 ingevlogen met de helikopter vanuit Wateringen.

In beide dubbels bleek Almere te sterk tegen de gelegenheidsdubbels Wendy en Linda en anderzijds Roel en Frank.

Onze kansen lagen nu in de enkels. Leon speelde een fraaie partij tegen Saber, maar ontbrak in beide sets het nodige geluk op het einde van deze sets. Rox speelde een ware thriller tegen Manon, net als in de uitwedstrijd. Ook nu boog ze helaas het hoofd met 20-22 in de 3e set. De volgende enkel partijen van Wendy en Frank werden kansloos verloren.

Zo stond het toch 0-6 op het scorebord, zou het dan weer 0-8 worden?

In de 1e mix waren ondanks sterk verweer Dennis en Lianne toch kansloos tegen een van de sterkste mixdubbels in de Carlton Eredivisie: de Bux en Sie.

Maar het tactische draaien van de mixen leverde toch resultaat op. Leon en Rox wonnen gedecideerd in 2 sets en zo werd er toch nog een puntje gered voor RBC.

Leuk was de komst van de jeugdspelers van Maasbracht die in grote getale waren komen kijken naar hun trainster Cheryl.

Zondag: Van Zijderveld – RBC (4-4)

Met de nederlaag van 7-1 tegen Almere nog in het hoofd werd vertrokken naar Amstelveen om Van Zijderveld te gaan bestrijden. ook nu ontbraken Marijn en Debbie en werden Lianne en Frank ingezet.

Het werd een stormachtige heenrit die werd voortgezet in de wedstrijden, vijf 3 setters werden er gespeeld om uiteindelijk 4-4 te spelen.

De herendubbel van Frank en Roel werd roemloos verloren tegen een sterk Zijderveld koppel Lester en Justin. Ons gelegenheids dames dubbel Wendy en Lianne liet zien dat dit koppel grote mogelijkheden heeft. In de 1e set was het nog mekaar aanvoelen, maar in de 2e en 3e set kwamen beide op stoom en was er niks tegen opgewassen.

Tussenstand 1-1. Rox speelde in haar enkel een heel zwakke 1e set en verloor kansloos met 12 echter ze knokte zich terug in de partij die ze uiteindelijk toch nog makkelijk won met 21-7 in de 3e set. Aan de andere kant stonden twee giganten tegen overmekaar. Lester tegen Leon. In de 1e set was Lester oppermachtig en won met 10. Maar De Nottel kwam goed terug en de 2e set welke hij toch dik won. Iedereen zat klaar voor een spektakelstuk in de 3e set, maar Lester nam gedecideerd afstand en stond deze niet meer af.

Tussenstand 2-2. Frank speelde tegen de veteraan Regtien die een erg goede wedstrijd speelde en won in 3 sets. Wellicht was het spelen van 6 partijen toch er een paar teveel voor Frank die zaterdag al bij RBC 2 en RBC 1 ook al had meegespeeld. Wendy speelde een wisselende partij die jammer in 3 sets werd verloren. De vorm van voor en tijdens het LSK is er effe niet, maar Wendy zal zeker weer terugkomen op dit niveau.

Tussenstand 4-2. Dennis en Lianne speelde een erg sterke mix tegen Justin en Alida en waren heer en meester en wonnen met 7 en 12. Lianne liet hier ook weer zien welk talent ze heeft en dat met Dennis die uitgerust aan deze partij kon beginnen.

Leon en Rox gingen vervolgens de baan op om er toch nog een gelijkspel uit te slepen. En ja hoor ook nu bleek deze mix veel te sterk voor Arjan en Elisa en stond er een 4-4 op het scorebord. Dit naar tevredenheid van beide ploegen.

RBC kan uiteindelijk toch nog tevreden terug kijken op het weekend waarin met invallers toch eenzelfde resultaat werd behaald als in de heenwedstrijden. (Linda, Lianne en Frank thanks!!!)

We kijken vol vertrouwen uit naar het komend weekend waar VEELVRAAT landskampioen Duinwijck op bezoek komt.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!