SportSport

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

De tweede helft van de competitie begint met een dubbelweekend.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wij als Amersfoort staan, na tegen iedereen gespeeld te hebben, bovenaan met een gat van 9 punten. Zaterdag begon de tweede helft en zo traden wij aan tegen BC Duinwijck. Deze wilden natuurlijk revanche nemen na de 8-0 nederlaag vorige keer. Voor ons zat er sowieso geen 8-0 in aangezien Gayle nog steeds geblesseerd is en de andere teams ook moesten spelen. Een invaller kon dus niet geregeld worden en het verlies punt namen we dan maar voor lief. Na een vliegende start in de damesdubbel wisten Jelle en ik ook onze dubbel te winnen. 2-0 voorsprong was een feit. In de singels kwam Duinwijck wat dichter in de buurt.

Zeker Nick had het moeilijk tegen Jerry, waar Nick ook nog eens een blessure op liep. Gelukkig viel die wedstrijd de goeie kant op, maar zagen we Kirsten op de andere baan verliezen. Na opgave van Gayle en winst van Vincent was het, voor de wat minder rekenkundigen onder ons, dus 4-2 in het voordeel van Amersfoort. De mix van Maartje en mij ging wat stroef. Het was een wedstrijd zonder al te veel rally's en te veel fouten van beide kanten. Waar de eerste set met 21-16 gewonnen werd, was het de tweede wat krapper. 26-24 werd de eindstand en we hebben totaal niet het niveau gehaald van vorige week. Maar de winst was er en een 6-2 uitslag op de borden. Snel naar huis want een dubbel weekend heet niet voor niets zo, morgen weer een wedstrijd.

Lees de rest van het verhaal op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!