clubzoeker

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

De tweede helft van de competitie begint met een dubbelweekend.

Maak kennis met Nikki Korving!

Wij als Amersfoort staan, na tegen iedereen gespeeld te hebben, bovenaan met een gat van 9 punten. Zaterdag begon de tweede helft en zo traden wij aan tegen BC Duinwijck. Deze wilden natuurlijk revanche nemen na de 8-0 nederlaag vorige keer. Voor ons zat er sowieso geen 8-0 in aangezien Gayle nog steeds geblesseerd is en de andere teams ook moesten spelen. Een invaller kon dus niet geregeld worden en het verlies punt namen we dan maar voor lief. Na een vliegende start in de damesdubbel wisten Jelle en ik ook onze dubbel te winnen. 2-0 voorsprong was een feit. In de singels kwam Duinwijck wat dichter in de buurt.

Zeker Nick had het moeilijk tegen Jerry, waar Nick ook nog eens een blessure op liep. Gelukkig viel die wedstrijd de goeie kant op, maar zagen we Kirsten op de andere baan verliezen. Na opgave van Gayle en winst van Vincent was het, voor de wat minder rekenkundigen onder ons, dus 4-2 in het voordeel van Amersfoort. De mix van Maartje en mij ging wat stroef. Het was een wedstrijd zonder al te veel rally's en te veel fouten van beide kanten. Waar de eerste set met 21-16 gewonnen werd, was het de tweede wat krapper. 26-24 werd de eindstand en we hebben totaal niet het niveau gehaald van vorige week. Maar de winst was er en een 6-2 uitslag op de borden. Snel naar huis want een dubbel weekend heet niet voor niets zo, morgen weer een wedstrijd.

Lees de rest van het verhaal op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!