clubzoeker

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

Robin Tabeling: '13 punten erbij, één teen eraf'

De tweede helft van de competitie begint met een dubbelweekend.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wij als Amersfoort staan, na tegen iedereen gespeeld te hebben, bovenaan met een gat van 9 punten. Zaterdag begon de tweede helft en zo traden wij aan tegen BC Duinwijck. Deze wilden natuurlijk revanche nemen na de 8-0 nederlaag vorige keer. Voor ons zat er sowieso geen 8-0 in aangezien Gayle nog steeds geblesseerd is en de andere teams ook moesten spelen. Een invaller kon dus niet geregeld worden en het verlies punt namen we dan maar voor lief. Na een vliegende start in de damesdubbel wisten Jelle en ik ook onze dubbel te winnen. 2-0 voorsprong was een feit. In de singels kwam Duinwijck wat dichter in de buurt.

Zeker Nick had het moeilijk tegen Jerry, waar Nick ook nog eens een blessure op liep. Gelukkig viel die wedstrijd de goeie kant op, maar zagen we Kirsten op de andere baan verliezen. Na opgave van Gayle en winst van Vincent was het, voor de wat minder rekenkundigen onder ons, dus 4-2 in het voordeel van Amersfoort. De mix van Maartje en mij ging wat stroef. Het was een wedstrijd zonder al te veel rally's en te veel fouten van beide kanten. Waar de eerste set met 21-16 gewonnen werd, was het de tweede wat krapper. 26-24 werd de eindstand en we hebben totaal niet het niveau gehaald van vorige week. Maar de winst was er en een 6-2 uitslag op de borden. Snel naar huis want een dubbel weekend heet niet voor niets zo, morgen weer een wedstrijd.

Lees de rest van het verhaal op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!