Waarom een nieuwe basiscontributie?

Waarom een nieuwe basiscontributie?

De afgelopen tijd ontving Badminton Nederland enkele vragen met betrekking tot de nieuwe basiscontributie in 2013.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Om antwoord te geven op de meest prangende vragen een kort interview met bondsdirecteur Geert Jan Venekamp.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2013 aan de contributieregeling?

De Bondsvergadering heeft besloten om de basiscontributie voor nieuwe leden te verlagen naar € 7,50. Dit tarief geldt ook voor alle leden die in 2012 zijn aangemeld door een vereniging. Parallel hieraan zullen de kosten voor het gebruik van producten en diensten van Badminton Nederland hoger worden.

Betalen nieuwe leden straks minder contributie?

De afgelopen jaren hebben we veel verzoeken gehad van verenigingen om de basiscontributie te verlagen, omdat veel verenigingen de contributieverdeling gezien ons aanbod voor de recreanten te scheef vonden. We merkten ook dat de hoge basiscontributie een van de hoofdredenen was voor verenigingen met weinig competitiespelers om op te zeggen.

Worden oude en nieuwe leden dan dus ongelijk behandeld?

Om in de wens van de clubs tegemoet te komen hebben we de basiscontributie verlaagd. Badminton Nederland factureert ieder jaar aan verenigingen de verschuldigde bondscontributie van zijn leden zonder een specificatie op naam. Dit totaalbedrag bevat straks de ‘oude’ leden en de ‘nieuwe’ leden, die na 1 januari 2012 zijn aangemeld à € 7,50. De vereniging bepaalt vervolgens zelf hoe deze kosten worden verdeeld onder zijn leden. Dat kan bijvoorbeeld door het gemiddelde contributiebedrag te bepalen. De nieuwe regeling is dus niet bedoeld om ‘nieuwe’ leden structureel minder te laten betalen dan de ‘oude’ leden.

Ontstaan er door de nieuwe contributieregeling straks hogere lasten voor de verenigingen?

We hebben uitgerekend dat een gemiddelde vereniging zo’n 10 procent aan ledenverloop heeft door het jaar heen. Clubs die een lager verloop hebben, kunnen eventueel te maken krijgen met hogere lasten, maar er hangt ook veel af van de hoeveelheid producten en diensten die een vereniging afneemt. We kiezen ook voor een geleidelijke invoering van deze andere heffingssystematiek om te voorkomen dat een mogelijke lastenverzwaring in een keer wordt toegepast. Maar het leidende principe in nieuwe regeling is: de gebruiker betaalt.

Wat is het doel van de nieuwe contributieregeling?

Hiermee hopen we de gewenste rechtvaardige verdeling van de lasten te bewerkstelligen. De gebruiker van producten en diensten gaat meer betalen. Daarnaast mag de contributie geen drempel zijn voor een niet-lid om te gaan badmintonnen en hiermee hopen we meer mensen aan onze sport te binden. Ook worden we door het verlagen van de basiscontributie en dus het genereren van minder inkomsten uit het innen van de contributie gestimuleerd om innovatief te zijn in ons aanbod van producten en diensten.

Kijk hier voor meer informatie over de contributieregeling in 2013.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!