SportSport

Almere speelt opnieuw de play-offs

Almere speelt opnieuw de play-offs

Voor de derde achtereenvolgende maal is Almere er in geslaagd om de play-offs te halen in de Carlton Eredivisie en dat is een knappe prestatie van de spelers, maar ook van de technische staf.

SportSport

Ken je BC DKC al?

Was het vorig seizoen (2011/2012) nog zo dat het halen van de play-offs pas duidelijk werd tijdens de laatste speelronde, in het huidige seizoen 2012/2013 is er drie wedstrijden voor het eind van de reguliere competitie al duidelijk wie er tot de final four behoren.

Het heeft Almere bepaald niet meegezeten dit seizoen, want al vroeg in het seizoen viel kopvrouw Thamar Peters uit met een zeer ernstige blessure. Pas volgend seizoen kan zij wellicht weer spelen. En ook voor Saber Afif was het een ongelukkig seizoen. Een forse blessure houdt hem al weken aan de kant en de hoop is nu dat Saber weer speelklaar is voor de play-offs.

Dit seizoen maken drie Engelse spelers, te weten Rachel Howard, Peter Mills en Sarah Walker deel uit van Almere. Rachel komt al een aantal seizoenen uit voor Almere en Mills werd aangetrokken, omdat Jeroen van Moorst als gevolg van op het laatste moment gewijzigde werkomstandigheden niet meer beschikbaar kon zijn voor Almere. En Sarah verving de geblesseerde Thamar Peters. De Engelse inbreng heeft goed uitgepakt, want bijvoorbeeld het mannendubbel van Spitfire Mills en De Buks is ijzersterk.

Naast Almere zijn ook BC Amersfoort en BC DKC zeker van een play-offplek en we kunnen er gerust vanuit gaan dat Van Zundert Velo de vierde wordt in dit mooie rijtje. Overigens voor Van Zundert Velo zou het al de 16de keer dat ze de play-offs halen en het is leuk voor Almere en ook voor DKC om in dit illustere gezelschap te verkeren.

Op basis van de huidige stand in de eredivisie zouden de halve finales wel eens kunnen zijn, Amersfoort tegen Van Zundert Velo en Almere tegen DKC. De halve finales van de play-offwedstrijden worden overigens gespeeld in de week van 21 tot en met 27 januari 2013. In deze week spelen de halve finalisten tweemaal tegen elkaar, uit en thuis dus.

Almere heeft nog twee wedstrijden voor de boeg, namelijk thuis tegen BV Slotermeer en uit tegen Amersfoort.

Aan de onderkant van de ranglijst is BC Victoria met een inhaalslag bezig en ze lopen flink in op TFS Barendrecht en op Slotermeer. Leek er in eerste instantie aan degradatie geen ontkomen meer aan voor Victoria, met nog twee wedstrijden is er toch weer van alles mogelijk!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!