clubzoeker

Almere wint met 8-0 van Victoria

Almere wint met 8-0 van Victoria

Wellicht doet de uitslag vermoeden dat hier sprake was van een eenzijdige wedstrijd op zondag 9 december 2012 in Almere. Niets was minder waar, het was zeer beslist een echte wedstrijd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In veel partijen hielden de teams elkaar bijna in evenwicht en dat blijkt ook wel uit de gamestanden. Ondanks de winst van Almere, verloor Almere ook, want kopman Saber Afif raakte ernstig geblesseerd.

Dave Khodabux en Stepan Branderhorst speelden hun mannendubbel tegen Birger Abts en Ben Maes. Met de cijfers 21-16 en 21-18 was het eerste wedstrijdpunt voor Almere.

Manon Sibbald en Yvonne Sie hadden het in hun vrouwendubbel bepaald niet eenvoudig tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk. De eerste game werd nipt gewonnen met 22-20 en de tweede game was eveneens voor de dames Sie en Sibbald met 21-17.

Voor de eerste mannensingle van Saber Afif tegen Robert Kwee gingen de toeschouwers eens goed zitten en zij kregen wat zij wilden, want het was een mooie partij met een slotakkoord dat niet voor mogelijk wordt gehouden. De spelers zijn aan elkaar gewaagd en dat blijkt ook wel uit de gamestanden. De eerste game was voor Kwee met 17-21, maar Afif kwam goed terug in de tweede en won deze met 21-18. De derde game gingen de mannen gelijk op, totdat Afif iets wegliep naar een 19-15 voorsprong. En toen blesseerde Afif zich aan zijn enkel en lag kermend op de grond. Met ijs werd de enkel van Afif behandeld, en Afif wilde beslist verder spelen met de stand 19-16. Het was hem niet uit zijn hoofd te praten en daar ging Afif hinkepinkend verder. Afif, niet bepaald de smasher van de Carlton Eredivisie, sloeg voluit een smash op een service van Kwee en scoorde. En ook het laatste punt haalde hij binnen door een smash. Wat een partij.

Sarah Walker had weinig moeite met Mireille van Daal die alleen in de eerste game partij gaf (21-18). In de tweede game liet Sarah Walker er geen misverstand over bestaan en won met 21-06.

Stephan Branderhorst had een loodzware partij op het programma staan tegen Birger Abts. De Belg boekt goede resultaten en het werd ook een spannende partij. Branderhorst won de eerste game met 21-17 en de shuttlevirtuoos leek ook de tweede game te winnen, maar gaf deze met 20-22 toch nog uit handen. Op naar de derde game en pas in de derde game kon Branderhorst met 21-15 enige afstand nemen en daar was een ieder bij Almere heel erg blij mee.

Manon Sibbald won in de vrouwensingle haar eerste game met 21-14 van Lieke Maes, maar in de tweede game had Sibbald haar handen vol aan Maes, maar Sibbald won wel met 21-19.

Dave Kohodabux en Yvonne Sie waren in hun mix Robert Kwee met Jessie van Wijk met 21-12 en 21-16 de baas en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 7-0 voor Almere.

Als gevolg van de blessure van Saber Afif debuteerde de youngster van Almere, Alex Vlaar, in de Carlton Eredivisie. Samen met Cheryl Seinen moesten zij het in de mix opnemen tegen Ben Maes en Mireille van Daal.

De eerste game was voor de Limburgers met 17-21, maar de tweede game vergaten Maes en Van Dael om het af te maken en konden seinen en Vlaar goed in de wedstrijd komen en de game met 21-19 in de zak steken. In de derde game hadden Maes en Van Dael steeds een kleine voorsprong, maar die werd door de twee talenten van Almere weggewerkt om op het beslissende moment met 21-19 toe te slaan. Een mooi debuut voor Alex Vlaar dit tot genoegen van de trainer-coach Erik Staats.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden om de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen te herdenken en dat was een waardig moment, maar in feite oh zo droevig.

De wedstrijd Almere tegen BC Victoria werd geleid door de referee Gary Hetharia en de scheidsen waren Hans Backx en Geertje Tonnaer en zij deden het prima.

Volgende week speelt Almere, dat met deze overwinning de tweede plaats veilig stelde, uit tegen het Haagse DKC dat derde staat op de ranglijst van de Carlton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!