SportSport

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Roosterse

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Roosterse

Toen beide teams klaar stonden voor de line-up, nam onze voorzitter Dhr.v.Zundert de microfoon.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Na een korte inleiding over de gebeurtenis van afgelopen week , het geweld op het voetbalveld waarbij een grensrechter in elkaar werd geslagen. En de volgende dag aan zijn verwondingen overleed.

Dhr.v.Zundert vroeg alle aanwezige 1 minuut stilte in acht te nemen. Met kippenvel bracht ik deze minuut door, dit kan en mag niet mogelijk zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na deze indrukwekkende stilte konden de wedstrijden beginnen.

Jim Middelburg is nog steeds geblesseerd en Russell Muns was ziek, Dus moest coach Ciraar Slaats een andere indeling geven aan zijn team. Maar dat kan je aan deze coach makkelijk overlaten. Steven van Zanten een speler uit een ander team van VELO, werd gevraagd mee te spelen met het eerste team.

Dicky Palyama en Steven van Zanten van VELO speelde in deze wedstrijd de heren dubbel tegen Leon Nottelman en Roel v.Heuckelon van Roosterse.

Alle vier de heren waren enorm aan elkaar gewaagd. En onwijs gave wedstrijd om naar te kijken, snelheid, verrassende ballen, strijd en heel veel actie. Van 15-15 door tot 24-24 in de eerste set. Dicky en Steven wisten de laatste 2 benodigden punten te pakken (26-24) In de tweede set ging de strijd gewoon door, nu weten de tegenspelers net iets meer punten te pakken. (18-21) Een derde set en zeker geen straf voor het publiek om naar te kijken, want zoals in de eerste en tweede set gingen de heren er weer vol voor. Dicky en Steven redden het net niet in deze set. (17-21)

De dames dubbel tussen Wendy Slaats en Lisa Malaihollo van VELO namen het op tegen Debbie Janssens en Wendy Hoeve van Roosterse. Ook bij de dames ging het een lange tijd gelijk op, toch verloren Lisa en Wendy deze set net aan. (20-22) In de tweede set waren Lisa en Wendy enorm sterk (21-4) Dus ook hier een derde set. Deze werd ook door de VELO-ers gewonnen met 21-18.

De eerste heren enkel is natuurlijk voor Dicky , hij speelde tegen Marijn Put van Roosterse. In een goed gespeelde wedstrijd wist Dicky zijn sets binnen te halen (21-19) en (21-14).

Lisa speelde de eerste dames enkel tegen Wendy Hoeve. Vrij makkelijk haalde Lisa punt naar punt binnen, de eerste set werd 21-10 en de tweede set 21-14.

Zo dat waren al 3 punten op een rij. Daarna werden de andere singles gespeeld. Rikkert Suijkerland van VELO nam het op tegen Frank Vermeesch van Roosterse. Al vanaf het begin bepaalde Rikkert de wedstrijd want met 21-7 en 21-13 was dat een duidelijk bewijs.

Myke Halkema van VELO speelde tegen Grace Gabriel van Roosterse. Myke speelt maar zelden singels in deze competitie, dus ik ging er helemaal voor zitten, was benieuwd. Maar deze singel loopt helemaal gesmeerd in het voordeel van Myke. Want met 21-8 en 21-14 had zij weer een punt voor VELO binnen gehaald.

Myke en Rikkert stonden tegen over Dennis Dubbelman en Debbie, om hun mix te spelen. Een leuke wedstijd met hier en daar hele gave rally's. Ook al was de voorsprong niet echt groot, toch wisten Rikkert en Myke beide set met 21-18 te winnen.

Wendy speelde met Steven de andere mix tegen Roxanne Molenmaker en leon Nottelman. Wendy en Steven speelde prima samen, maar door wat foutjes hier en daar, konden zij net de winst niet binnen halen. (18-21 en 17-21)

Einduitslag 6-2 ,VELO heeft weer een prima prestatie neergezet.

Volgende week spelen we weer thuis dan is Slotermeer te gast bij ons .Zaterdag 15 december 19.00 uur VELO hal te Wateringen. Jullie komen toch ook om ons team aan te moedigen!!

Blenda Wensveen

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!