clubzoeker

DKC speelt topper tegen Almere

DKC speelt topper tegen Almere

De badmintonners van het Haagse BC DKC spelen aanstaande zondag een heuse topper in de Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De nummer drie van de ranglijst ontvangt nummer twee BV Almere. Het verschil tussen beide teams is drie punten. Toch is er voor DKC wel degelijk uitzicht op een goed resultaat. De kopman van Almere, Saber Afif, zal waarschijnlijk niet meedoen vanwege een enkelblessure. De heenwedstrijd leverde overigens een 4-4 gelijkspel op.

Almere speelt een uitstekend seizoen tot nu toe. De ploeg van coach Erik Staats won zeven wedstrijden. Er werd drie keer gelijkgespeeld, waaronder een puntendeling tegen DKC, en drie duels gingen verloren. Daarmee heeft Almere inmiddels 69 punten vergaard. Dat ondanks een fikse tegenvaller. De zomerse aankoop Thamar Peters raakte in de thuiswedstrijd tegen DKC ernstig geblesseerd en komt niet meer in actie dit seizoen. Daar kwam vorig weekend nog de blessure bij van Afif bij in het duel tegen BC Victoria. Desondanks wist Almere die wedstrijd nog met 8-0 te winnen.

DKC is op dit moment de te kloppen ploeg in de Eredivisie. De formatie van coach Leonard van Velzen is al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen koploper BC Amersfoort wist een langere reeks neer te zetten; zij verloren vorige week zaterdag voor het eerst in dertien wedstrijden. DKC was uitgerekend de eerste ploeg die Amersfoort wist te kloppen. Zonder Soraya de Visch Eijbergen, die een toernooi speelde in Ierland, werd het 5-3 voor de Hagenaars. Andere opvallende overwinningen voor DKC waren de uitwedstrijd bij regerend landskampioen VELO (6-2), de thuiswedstrijd tegen 24-voudig landskampioen Duinwijck (5-3) en het uitduel tegen Roosterse BC, waar DKC voor het eerst in de geschiedenis de maximale winst pakte in een Eredivisiewedstrijd (8-0). DKC heeft in totaal 66 punten bij elkaar geslagen en staat daarmee dus derde. De play-offs lijken binnen handbereik, aangezien het gat naar nummer vijf Duinwijck veertien punten is. De eerste vier in de eindrangschikking spelen play-offs om de landstitel.

De wedstrijd DKC – BV Almere wordt gespeeld op zondag 16 december in sporthal ‘t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Saber Afif, Stephan Branderhorst, Dave Khodabux, Peter Mills, Alex Vlaar, Rachel Howard, Yvonne Sie, Sarah Walker, Manon Sibbald en Cheryl Seinen. Coach: Erik Staats.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!