SportSport

DKC wint van koploper Carlton Eredivisie

DKC wint van koploper Carlton Eredivisie

Badmintonclub DKC heeft de achtste overwinning op rij geboekt in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haagse ploeg was zaterdagavond koploper BC Amersfoort de baas. In Amersfoort werd het 5-3 voor DKC. Het was de eerste nederlaag dit seizoen voor het team uit de Keistad. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de thuisploeg een aantal spelers mistte vanwege blessures en een toernooi in Ierland. Op datzelfde toernooi kwam DKC-speelster Soraya de Visch Eijbergen ook uit, waardoor zij tegen Amersfoort niet mee kon doen.

Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers beten het spits af namens DKC. Zij namen het op tegen Vincent de Vries en invaller Ruben Jille. In de eerste game maakten de DKC’ers teveel foutjes, waardoor De Vries en Jille die game vrij gemakkelijk wonnen. Van Daalen de Jel en Wijers legden de tegenstanders daarna steeds meer hun wil op met aanvallend spel. Het resultaat was dat het Haagse koppel game twee en drie naar zich toetrok en daarmee de winst. Eefje Besselink en Ginny Severien hadden het wat makkelijker tegen de ervaren Maartje Verheul en Eredivisiedebutant Manouk Los. De eerste game was in ‘no time’ voor DKC met 21-9. Het Amersfoort-duo kroop in de tweede game een beetje uit het dal, maar het was niet genoeg: 21-19 voor Besselink en Severien.

Beiden eerste singels werden door DKC gewonnen. Van Daalen de Jel had geen enkele moeite met Robin Tabeling, die de plaats innam van de geblesseerde Nick Fransman. Het werd 21-10 en 21-12 voor de inwoner van Wateringen. Severien hoefde helemaal niet in actie te komen in haar enkelspel. Zij zag tegenstander Kirsten van der Valk na één punt opgeven.

De andere enkelspelen konden het publiek wat meer bekoren. Tak Ling Lam verving De Visch Eijbergen tegen Los. Laatstgenoemde speelde veel vrijer dan in haar dubbelpartij en won, mede door onnodige fouten van Lam, verrassend de eerste game. In het vervolg speelde de DKC-speelster minder slordig. Het leverde haar de winst op in game twee met 21-12. Lam leek in de derde game op dezelfde voet door te kunnen gaan, maar Los kwam ook steeds beter in haar spel. Zo ontstond een spannende game met elke keer een licht voordeel voor Lam. De Rotterdamse won dan ook met 21-19.

Ook Mark Caljouw speelde een spannende wedstrijd tegen Amersfoort-speler De Vries. Caljouw begon beter aan de partij en pakte de eerste game. De Vries werd, naarmate de partij vorderde, steeds sterker en de rally’s werden almaar langer. Daarin trok de Rijswijker op de belangrijke punten telkens aan het kortste eind. Het goede spel van De Vries bracht hem de winst in game twee. In de beslissende game had Caljouw constant een kleine achterstand, die hij niet meer goed kon maken. Hij kwam nog wel een paar keer op gelijke hoogte, maar het was niet genoeg voor de overwinning: 22-20 voor De Vries.

In de afsluitende mixed dubbels kon DKC geen vuist maken. Bouke van Bergen Bravenboer was met Besselink nog wel dichtbij de winst in de eerste game. Uiteindelijk moesten ze die met 22-20 aan invallers Joeli Residay en Renske Kwakkenbos laten. Ook de tweede game ging verloren voor het DKC-koppel. Caljouw was nog maar nauwelijks bekomen van zijn singelpartij of hij moest met Lam alweer aantreden tegen Tabeling en Verheul. De Amersfoort-spelers kwamen geen moment in de problemen: 21-11 en 21-17. Daarmee was de 5-3 eindstand, in het voordeel van DKC, bereikt.

DKC blijft op de derde plek staan in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars hebben 66 punten vergaard uit dertien duels. Daar zit ook nog een extra puntje bij, omdat BC Victoria tegen DKC een niet-speelgerechtigde speler opstelde. Daardoor is de uitslag niet 6-2 voor DKC, maar 7-1. Daarmee blijft het gat naar nummer vier VELO twee punten. Nummer twee BV Almere is nu drie punten uitgelopen op DKC. Duinwijck, dat vijfde staat, heeft nog steeds dertien punten achterstand op DKC. Zo lijkt het een kwestie van tijd voordat DKC zich definitief plaatst voor de play-offs. De eerste vier van de ranglijst doen daaraan mee. Volgende week krijgt DKC Almere op bezoek. Het duel begint op zondag 16 december om 14.00 uur in sporthal ’t Zandje.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!