clubzoeker

Opleidingen veranderen doe je door het te beslissen

Opleidingen veranderen doe je door het te beslissen

Een goede trainer worden begint bij je zelf. Als je in een schoolbankje gaat zitten en een docent gaat aanhoren, netjes je huiswerk maakt en je papiertje gaat ophalen, dan heb je zo ongeveer de gemiddelde deelnemer van de SL 1 t/m 12.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het gedaan hebben van deze opleidingen maakt je bij het eerste SL diploma 1x en bij de laatste 12x niks waard.

Je wil badmintontrainer worden omdat je badminton leuk vindt. Voor de eerste 6 SL diploma's moet er helemaal geen saaie theorie aan te pas komen. Het zou enkel en alleen maar gericht moeten zijn om het enthousiasme via een super turbo docent aan te jagen. Hoe hoger je komt, dus vanaf SL 7, wil je meer weten over de details van verschillende aspecten van onze sport of ga je verbanden leggen tussen hetgeen je hoort van andere sporten over hoe je dat kan inpassen binnen de sport waar het allemaal om draait in de wereld... Juist, de badminton.

In het Badminton Nederland systeem doen ze het andersom. Daar beginnen ze de enthousiaste deelnemer zijn geduld zwaar op de proef te stellen door het over alles te hebben behalve badminton. Als ze klaar zijn met dit enthousiasme dood te maken, komen ze met de opmerking: het is jammer dat de deelnemer niet zo enthousiast is, anders zou het misschien wel een goede trainer kunnen worden.

Er zijn ook deelnemers die geluk hebben en dat zijn de aankomende trainers die een docent hebben die het ook allang door heeft en het gehele draaiboek van de malle molen gewoon naast zich neerlegt. Deze docenten zeggen tegen de deelnemers: Dit is wat die lui op het bondsbureau willen dat we doen, maar iedereen weet dat dit niet werkt dus wij gaan het volgende doen.

Noem het voor het gemak het stille verzet. Het zijn docenten die me wel eens aanspreken en me dan zeggen: "Vooral niet stoppen Ron, we zijn het voor 99.9% met je eens."

Shit, we hebben dus docenten die in de lerarenkamer zeggen dat ze het programma hebben uitgevoerd en vervolgens blijkt het dat ze in het verzet zitten. Het zou me niets verbazen als deze groep een paar keer per jaar op een geheime plek in de Biesbosch bij elkaar komt om de volgende verzetsplannen te bespreken.

Net als bij het topsportbeleid is het nieuwe bestuur ook al anderhalf jaar bezig te kijken hoe een nieuwe opleiding er uit zou moeten zien. Dit is nou precies waar we NIET op zitten te wachten. Alles wat je doet is beter dan hetgeen er nu is dus. Als je echt niet weet waar je moet beginnen, dan kunnen jullie altijd vragen of ik een keer langs wil komen om daar een uiteenzetting over te geven. Als mijn kop jullie tegenstaat, dan kan je Henri Vervoort een uitnodiging sturen. Hij zal zo ongeveer hetzelfde zeggen, maar het zal door jullie misschien als vriendelijker worden opgevat.

Ookal heb ik er nog niets over op papier staan, heb ik binnen twee weken een nieuwe trainersopleiding op touw gezet en zo simpel is het. Badminton Nederland heeft misschien de indruk dat ze onmisbaar is, maar de werkelijkheid is dat er de dag na een revolutie al een nieuwe regering is die het vertrouwen van de achterban wel heeft.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!