clubzoeker

Nuttige overwinning voor Amersfoort in Amstelveen

Nuttige overwinning voor Amersfoort in Amstelveen

Zaterdagavond trof de koploper in de Carlton Eredivisie in Amstelveen de nummer vijf Van Zijderveld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het nog steeds gehavende Amersfoortse team, zonder de single vrouwen Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette en de 1e man Nick Fransman.

Vanavond werd dit opgelost door de 1e vrouwenenkel op te geven, Gayle Mahulette ging de baan op en gaf op. Voor het 1e enkelspel bij de mannen werd Joeli Residay in gezet, zodat Vincent de Vries op zijn vertrouwde 2e plaats bleef staan.

Coach van Wankum had er voor gekozen om zijn dubbels intact te houden, zodoende waren de mannendubbel van Jelle Maas/Robin Tabeling en vrouwendubbel Maartje Verheul/Eefje Muskens een maatje te groot voor de Amstelveners.

Hierna was er het geplande verlies in de 1e mannen en de 1e vrouwen enkel. Vincent de Vries voegde voor zijn team punt drie toe door Justin Teeuwen te verslaan.

Bijna bracht de invalster Demi Lensselink het 4e punt binnen. Demi speelde een mooi wedstrijd helaas kon ze de voorsprong in de 3e game net niet vasthouden en verloor deze nipt van Tamara van den Hoeve met 22-20.

De geplande 3-3 stond nu op het scorebord, in de twee afsluitende mixen werd de overwinning zekergesteld. Jelle Maas/Eefje Muskens en Robin Tabeling/Maartje Verheul lieten er geen gras over groeien en wonnen beide in twee games.

Met een 5-3 overwinning werd ook deze horde genomen en verstevigde het Amersfoort team zijn toppositie richting play-offs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!