Nuttige overwinning voor Amersfoort in Amstelveen

Nuttige overwinning voor Amersfoort in Amstelveen

Zaterdagavond trof de koploper in de Carlton Eredivisie in Amstelveen de nummer vijf Van Zijderveld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het nog steeds gehavende Amersfoortse team, zonder de single vrouwen Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette en de 1e man Nick Fransman.

Vanavond werd dit opgelost door de 1e vrouwenenkel op te geven, Gayle Mahulette ging de baan op en gaf op. Voor het 1e enkelspel bij de mannen werd Joeli Residay in gezet, zodat Vincent de Vries op zijn vertrouwde 2e plaats bleef staan.

Coach van Wankum had er voor gekozen om zijn dubbels intact te houden, zodoende waren de mannendubbel van Jelle Maas/Robin Tabeling en vrouwendubbel Maartje Verheul/Eefje Muskens een maatje te groot voor de Amstelveners.

Hierna was er het geplande verlies in de 1e mannen en de 1e vrouwen enkel. Vincent de Vries voegde voor zijn team punt drie toe door Justin Teeuwen te verslaan.

Bijna bracht de invalster Demi Lensselink het 4e punt binnen. Demi speelde een mooi wedstrijd helaas kon ze de voorsprong in de 3e game net niet vasthouden en verloor deze nipt van Tamara van den Hoeve met 22-20.

De geplande 3-3 stond nu op het scorebord, in de twee afsluitende mixen werd de overwinning zekergesteld. Jelle Maas/Eefje Muskens en Robin Tabeling/Maartje Verheul lieten er geen gras over groeien en wonnen beide in twee games.

Met een 5-3 overwinning werd ook deze horde genomen en verstevigde het Amersfoort team zijn toppositie richting play-offs.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!