Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Amersfoort

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Amersfoort

In de tweede set bij een stand van 11-5, gaf Pascalle door een blessure op.

Afgelopen dondagavond was de spanning te snijden in de VELO-hal. Want voor de zestiende keer speelt VELO weer de play-off wedstrijden.

Ken je BC Trefzeker al?

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst. De redactie wenst haar lezers succes en veel wijsheid met onderstaande tekst.

De eerste play-off wedstrijd, onze tegenstanders als eerste geplaatst in de reguliere competitie... Amersfoort!!

De hele hal was vol, ruim 400 mensen waren op deze belangrijke wedstrijd afgekomen. Ook was burgemeester van der Tak en de wethouder van Sport, dhr. M. el Mokaddem aanwezig. Na de gebruikelijke line-up, konden de spelers aan de slag.

Dicky palyama en Russell Muns van VELO namen het op tegen Jelle Maas en Robin Tabeling van Amersfoort. Beide teams waren er klaar voor, vol overgave begonnen ze aan hun wedstrijd. De eerste set ging naar Jelle en Robin met 15-21. In de tweede set konden de Dicky en Russell lang mooi "bij blijven" .... maar met de laatste punten wisten de Amersfoorders toch de winst naar hun toe te trekken. (16-21)

De dames Lisa Malaihollo en Wendy Slaats van VELO hadden het zwaar tegen Maartje Verheul en Eefje Muskens van Amersfoort. Beide sets werden verloren met 12-21.

Rikkert Suijkerland van VELO speelde een uitstekende partij tegen Ruben Jille in de tweede heren enkel. Mooi en goed geplaatste shutlles leverde Rikkert al snel de eerste set op (21-13) Ook in de tweede set wist Rikkert zijn spel vast te houden en ook deze won hij met 21-13.

Dan de thriller van de avond, Lisa tegen Gayle Mahulette. Beide dames zijn aan elkaar gewaagd en dat was duidelijk te zien in hun spel. In de eerste set bleef het werkelijk tot het aller laatst spannend . Lisa was bij de laatste punten toch de sterkste (22-20) De tweede set ging naar Gayle met 16-21. Op naar een derde set, waarin de strijd tussen beide dames gewoon weer verder ging. Lisa speelde een van haar beste wedstrijden van dit seizoen, gretig voor elke shutlle en om deze partij te winnen. Dat deed ze dan ook met 21-16. Elke wedstrijd heeft wel iets, deze wedstrijd had heel veel!!!!

Voor de tweede dames enkel verschenen Myke Halkema van VELO en Kirsten v.d. Valk van Amersfoort op de baan. Myke had in de eerste set niet veel in te brengen en verloor deze dan ook. (12-21) In de tweede set kwam zij knap terug en een derde set leek er aan te komen. Maar helaas redde zij het net niet in deze set (18-21)

Dicky speelde zijn eerste heren enkel tegen Joelie Residay. Dicky wist eigenlijk met gemak het volgende punt voor VELO binnen te halen. De eerste set met 21-10 en de tweede set met 21-9.

Als laatste werden beide mixen gespeeld. Rikkert en Myke tegen Eefje en Jelle. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel, VELO had dit punt zo hard nodig. Helaas redden Rikkert en Myke het net niet (17-21 en 15-21)

De andere mix werd gespeeld door Wendy en Jim Middelburg tegen Robin en Maartje. De eerste set werd maar net verloren door onze VELO spelers (19-21) De tweede set werd een ander verhaal. Bij Jim en Wendy ging alles net niet, net uit, net in het net.....het mocht niet zo zijn!! (8-21)

Met 3-5 verloren....................MAAR zaterdag pakken wij de winst in Amersfoort!! Dus nogmaals alle confettie en toeters uit de kast, ons team heeft onze steun hard nodig.

Dus tot zaterdag in Amersfoort

Blenda Wensveen

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!