Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

De badmintonners van het Haagse BC DKC komen voor het eerst in het 42-jarig bestaan van de club uit in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

Ken je BV Steenbergen al?

Voor de ploeg van coach Leonard van Velzen was het seizoen 2012-2013 het succesvolste jaar ooit in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars kwamen tot winst in dertien van de achttien wedstrijden en eindigde met 96 punten als tweede op de ranglijst. Daarom komt DKC in de play-offs uit tegen nummer drie BV Almere. Door middel van een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald welk team naar de finale om de landstitel gaat.

De wedstrijden worden op de volgende dagen gespeeld

Donderdag 24 januari: BV Almere – DKC
Locatie: Sportcomplex Carl Dekker. Aanvang: 19.30 uur

Zondag 27 januari: DKC – BV Almere
Locatie: Sporthal ’t Zandje. Aanvang: 14.00 uur

Het team dat als eerste negen wedstrijdpunten bij elkaar heeft geslagen, gaat naar de finale op zaterdag 23 februari in Barendrecht. Mochten DKC en Almere een gelijk aantal punten halen, zal er een ‘golden game’ worden gespeeld. Dat betreft één game van een mixed dubbel, waarin de coach vrij is in de samenstelling. De club die de ‘golden game’ wint, staat in de finale.

De andere halve finale van de play-offs gaat tussen BC Amersfoort en Van Zundert/VELO uit Wateringen. Deze teams eindigden respectievelijk als eerste en vierde in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 24 januari bij VELO gespeeld. Op zaterdag 26 januari volgt de return in Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!