clubzoeker

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

De badmintonners van het Haagse BC DKC komen voor het eerst in het 42-jarig bestaan van de club uit in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor de ploeg van coach Leonard van Velzen was het seizoen 2012-2013 het succesvolste jaar ooit in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars kwamen tot winst in dertien van de achttien wedstrijden en eindigde met 96 punten als tweede op de ranglijst. Daarom komt DKC in de play-offs uit tegen nummer drie BV Almere. Door middel van een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald welk team naar de finale om de landstitel gaat.

De wedstrijden worden op de volgende dagen gespeeld

Donderdag 24 januari: BV Almere – DKC
Locatie: Sportcomplex Carl Dekker. Aanvang: 19.30 uur

Zondag 27 januari: DKC – BV Almere
Locatie: Sporthal ’t Zandje. Aanvang: 14.00 uur

Het team dat als eerste negen wedstrijdpunten bij elkaar heeft geslagen, gaat naar de finale op zaterdag 23 februari in Barendrecht. Mochten DKC en Almere een gelijk aantal punten halen, zal er een ‘golden game’ worden gespeeld. Dat betreft één game van een mixed dubbel, waarin de coach vrij is in de samenstelling. De club die de ‘golden game’ wint, staat in de finale.

De andere halve finale van de play-offs gaat tussen BC Amersfoort en Van Zundert/VELO uit Wateringen. Deze teams eindigden respectievelijk als eerste en vierde in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 24 januari bij VELO gespeeld. Op zaterdag 26 januari volgt de return in Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!