clubzoeker

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

Data play-offs voor badmintonclub DKC bekend

De badmintonners van het Haagse BC DKC komen voor het eerst in het 42-jarig bestaan van de club uit in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

SportSport

Ken je BC Olympia '56 al?

Voor de ploeg van coach Leonard van Velzen was het seizoen 2012-2013 het succesvolste jaar ooit in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars kwamen tot winst in dertien van de achttien wedstrijden en eindigde met 96 punten als tweede op de ranglijst. Daarom komt DKC in de play-offs uit tegen nummer drie BV Almere. Door middel van een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald welk team naar de finale om de landstitel gaat.

De wedstrijden worden op de volgende dagen gespeeld

Donderdag 24 januari: BV Almere – DKC
Locatie: Sportcomplex Carl Dekker. Aanvang: 19.30 uur

Zondag 27 januari: DKC – BV Almere
Locatie: Sporthal ’t Zandje. Aanvang: 14.00 uur

Het team dat als eerste negen wedstrijdpunten bij elkaar heeft geslagen, gaat naar de finale op zaterdag 23 februari in Barendrecht. Mochten DKC en Almere een gelijk aantal punten halen, zal er een ‘golden game’ worden gespeeld. Dat betreft één game van een mixed dubbel, waarin de coach vrij is in de samenstelling. De club die de ‘golden game’ wint, staat in de finale.

De andere halve finale van de play-offs gaat tussen BC Amersfoort en Van Zundert/VELO uit Wateringen. Deze teams eindigden respectievelijk als eerste en vierde in de reguliere competitie. De eerste wedstrijd wordt op donderdag 24 januari bij VELO gespeeld. Op zaterdag 26 januari volgt de return in Amersfoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!