clubzoeker

DKC overtuigend langs Almere

DKC overtuigend langs Almere

DKC neemt het op zaterdag 23 februari op tegen Amersfoort in de finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Ken je BC Assen al?

Voor eigen publiek was de club uit Den Haag met 5-0 te sterk voor Almere in de tweede halve finale van de play-offs. Afgelopen donderdag eindigde het duel nog in 4-4.

Waar Almere in de eerdere ontmoetingen dit seizoen in de dubbelspelen meestal de sterkste was, lieten het mannen- en vrouwendubbel van de Flevolanders het ditmaal afweten. Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel waren verrassend in drie games te sterk voor Dave Khodabux en Peter Mills. Daarna wonnen Ginny Severien en Soraya de Visch Eijbergen met 21-18 en 21-19 van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

In het eerste mannenenkel boekte Van Daalen de Jel zijn tweede zege van de middag. Tegen Stephan Branderhorst werd het 21-8 en 21-12. De Visch Eijbergen volgde het voorbeeld van haar teamgenoot en versloeg Rachel Howard met 21-18 en 21-16.

Met een 4-0 voorsprong op de borden, kon Caljouw DKC naar de finale brengen. Tegenover Alex Vlaar liet Caljouw duidelijk zien dat de Haagse formatie klaar is voor de eindstrijd door met 21-8 en 21-12 te winnen.

De laatste drie partijen werden niet meer gespeeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!