DKC overtuigend langs Almere

DKC overtuigend langs Almere

DKC neemt het op zaterdag 23 februari op tegen Amersfoort in de finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie.

Ken je BC De Zeemeeuwen al?

Voor eigen publiek was de club uit Den Haag met 5-0 te sterk voor Almere in de tweede halve finale van de play-offs. Afgelopen donderdag eindigde het duel nog in 4-4.

Waar Almere in de eerdere ontmoetingen dit seizoen in de dubbelspelen meestal de sterkste was, lieten het mannen- en vrouwendubbel van de Flevolanders het ditmaal afweten. Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel waren verrassend in drie games te sterk voor Dave Khodabux en Peter Mills. Daarna wonnen Ginny Severien en Soraya de Visch Eijbergen met 21-18 en 21-19 van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

In het eerste mannenenkel boekte Van Daalen de Jel zijn tweede zege van de middag. Tegen Stephan Branderhorst werd het 21-8 en 21-12. De Visch Eijbergen volgde het voorbeeld van haar teamgenoot en versloeg Rachel Howard met 21-18 en 21-16.

Met een 4-0 voorsprong op de borden, kon Caljouw DKC naar de finale brengen. Tegenover Alex Vlaar liet Caljouw duidelijk zien dat de Haagse formatie klaar is voor de eindstrijd door met 21-8 en 21-12 te winnen.

De laatste drie partijen werden niet meer gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!