DKC pakt zes punten bij hekkensluiter

DKC pakt zes punten bij hekkensluiter
StudentenlevenStudentenleven

Uit bij het Limburgse BC Victoria boekte de Haagse club alweer de twaalfde overwinning op rij in de Carlton Eredivisie.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het werd 6-2 voor de formatie van coach Leonard van Velzen tegen de hekkensluiter. Behoudens het vrouwendubbel gingen alle winstpartijen voor DKC over twee games. Het herendubbel en de singel van Dennis van Daalen de Jel gingen verloren.

Experiment

Omdat DKC zich aan het eind van 2012 al had geplaatst voor de play-offs experimenteerde Van Velzen tegen Victoria wat met de opstelling. Hij liet Mark Caljouw samen met Thomas Wijers het dubbelspel spelen. Daardoor werd vaste dubbelspeler Van Daalen de Jel naast Soraya de Visch Eijbergen opgesteld in de tweede mixpartij. De DKC-coach probeerde op deze manier naar de ideale combinatie te zoeken, mocht DKC bij de play-offs evenveel punten behalen als de tegenstander. Bij een gelijke stand wordt er namelijk een ‘golden game’ gespeeld. Dat betreft één game van een mixed dubbel, waarin de coaches spelers naar eigen keuze mogen opstellen. Wie die game wint, gaat naar de finale om de landstitel.

Het koppel Caljouw/Wijers bleek niet opgewassen tegen Ben Maes en Freek Golinski. De eerste game was nog wel een prooi voor de DKC’ers, maar in het vervolg legde de Limburgers steeds meer hun wil op aan Caljouw en Wijers. Het Victoriaanse duo won de wedstrijd dan ook in drie games. Het vrouwendubbelspel ging ook over drie games. Dit keer won DKC wel. Eefje Besselink en Ginny Severien waren te sterk voor Lieke Maes en Jessie van Wijk.

De Visch Eijbergen, Severien en Caljouw wonnen allemaal hun singelpartij vrij eenvoudig in twee games. Op voorhand leek Van Daalen de Jel dit ook te kunnen doen tegen Robert Kwee. De thuiswedstrijd won de DKC’er namelijk met 21-17 en 21-16 van Kwee. Zaterdagavond had Van Daalen de Jel veel meer moeite met zijn tegenstander. Hij maakte teveel foutjes om aanspraak te maken op de winst. Het werd 21-19 voor Kwee in de eerste game. In game twee sleepte Van Daalen de Jel er nog een verlenging uit, maar hij zag daarin zijn opponent met 23-21 zegevieren.

Van Daalen de Jel was wel succesvol in het mixed dubbel. Aan de hand van De Visch Eijbergen won de inwoner van Wateringen met 21-11 en 21-13 van Golinski en Van Wijk. Op de andere baan hadden Bouke van Bergen Bravenboer en Besselink alleen in de eerste game de nodige moeite met Ben Maes en Denise Hall: 21-19. Daarna was het verzet helemaal gebroken van het jonge koppel van de thuisploeg. Van Bergen Bravenboer en Besselink wonnen game twee met 21-13. Zo stond er uiteindelijk een 6-2 overwinning op het scorebord voor DKC.

Laatste speelronde

Door de overwinning heeft DKC nu 89 punten uit zeventien duels. Daarmee blijft het op een tweede plek staan in de Eredivisie. Doordat BV Almere zaterdag ook met 6-2 won, heeft die ploeg ook 89 punten waarmee zij derde staan, omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van DKC is. Komend weekend staat de laatste reguliere speelronde op het programma. Op zaterdag 12 januari neemt DKC het thuis op tegen weer een Limburgse ploeg: Roosterse BC. In die wedstrijd is het voor de Hagenaars vooral zaak om meer of evenveel punten te behalen dan Almere, dat tegelijkertijd bij koploper BC Amersfoort speelt.

Dan blijft DKC namelijk tweede en daardoor heeft de ploeg het voordeel dat het de tweede wedstrijd in de play-offs in eigen huis speelt, waarin Almere dus zeer waarschijnlijk de tegenstander wordt. Nummer vier VELO kan zowel DKC als Almere niet meer inhalen. Amersfoort kan alleen nog in theorie worden bijgehaald, maar dan moeten zij komend weekend met 8-0 verliezen wat zeer onwaarschijnlijk is. Het andere duel in de halve finale van de play-offs gaat dus tussen Amersfoort en VELO. De play-offs worden in de week van 21 tot en met 27 januari gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De mythe van de Olympische Spelen (deel 2)

De mythe van de Olympische Spelen (deel 2)

In een vorige bijdrage heb ik het gehad over hoe ver een sportorganisatie mag gaan om de ambitie te vervullen van een sporter en…

18 november 2019

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

In september 2018 kondigde Badminton Nederland haar nieuwe technisch directeur aan: beachvolleyballer Victor Anfiloff. Afgelopen…

17 november 2019

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Bij de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 heeft Gayle Mahulette in het vrouwenenkel de kwartfinales weten te bereiken, waarin zij het…

15 november 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Bij de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 zijn Selena Piek en Cheryl Seinen door naar de tweede ronde. Voor de koppels Robin…

13 november 2019

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!