SportSport

Nog geen competitie gespeeld? Doe mee aan de Almeerse Jeugd Champions League!

Nog geen competitie gespeeld? Doe mee aan de Almeerse Jeugd Champions League!

Gedurende 3 zondagen in maart organiseert BV Almere een mini-competitie speciaal voor jeugdspelers die nog nooit competitie gespeeld hebben.

clubzoeker

Ken je BC Mix al?

Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met het spelen van echte wedstrijden en om ze enthousiast te krijgen voor de reguliere competitie. De Champions League vindt plaats onder begeleiding van trainers, jeugdbegeleiders, jeugdcommissie van de BVA en door ouders die willen meehelpen.

De teams bestaan uit 2 à 3 meisjes en 2 à 3 jongens. (Maar bij gebrek aan voldoende jongens of meisjes kan hier natuurlijk altijd een variant op bedacht worden). De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules op leeftijd. Deze teams spelen een volledige officiële wedstrijd, net als in de competitie. Een wedstrijd bestaat uit 2 x heren enkel, 2 dames enkel, één dames en herendubbel en 2 x gemengd dubbel. Een jeugdspeler speelt dus zelf minimaal 2 en soms 3 wedstrijden, afhankelijk van de grootte van het team.

Er worden natuurlijk serieuze wedstrijden gespeeld, echter staat het speelplezier bij deze competitie voorop. Op de eerste speeldag worden de wedstrijdregels nog even kort uitgelegd en vindt er altijd een gezamenlijke warming-up plaats, verzorgd door een BVA trainer. Elk team verzint de eerste speeldag ook een naam voor het team en maakt een spandoek of een teambord ter aanmoediging of als mascotte. Voor de meest originele naam en spandoek/bord is er ook een prijs, net als voor de winnende teams.

Net als in de echte competitie ga je ook met je tegenstander van die dag gezamenlijk wat drinken en wat lekkers nuttigen in de kantine. Zo worden het sportieve, gezellige en spannende dagen! Zie bijvoorbeeld ook het verslag van de laatste speeldag vorig jaar: www.bvalmere.nl.

Het toernooi wordt in 2013 op de volgende zondagen gespeeld van 10.00 tot circa 14.00 uur in Sporthal de Toekomstgroep, Parkwijk Almere:

  • 03 maart 2013 10.00 uur tot 15.00 uur
  • 10 maart 2012 10.00 uur tot 15.00 uur
  • 17 maart 2012 10.00 uur tot 15.00 uur.

De kosten bedragen eenmalig € 6,00 per kind voor alle zondagen, te voldoen in de hal op de eerste speeldag. Als er ouders zijn die willen helpen in de begeleiding van een team geef dat dan even aan. Hoe meer zielen des te groter de vreugd! We hebben plaats voor in totaal 20 teams, waaronder altijd een flink aantal BVA teams.

De aanmelding graag voor 24 februari 2013 naar eddy.odijk@bvalmere.nl.

Dit e-mail adres kan je ook gebruiken als je meer informatie nodig hebt. Mocht jij niet de aangewezen persoon binnen je vereniging zijn om hiermee verder te gaan, vragen we je deze mail door te sturen naar bijvoorbeeld de jeugdcommissie of iemand anders binnen de vereniging die dit soort zaken onder zijn/haar hoede heeft. Graag tot ziens op de eerste speeldag van de BVA Champions League, zondag 3 maart 2013!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Na de Nederlandse badmintonners hebben ook de Oranje-vrouwen zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. De…

10 december 2023

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!