clubzoeker

Nog geen competitie gespeeld? Doe mee aan de Almeerse Jeugd Champions League!

Nog geen competitie gespeeld? Doe mee aan de Almeerse Jeugd Champions League!

Gedurende 3 zondagen in maart organiseert BV Almere een mini-competitie speciaal voor jeugdspelers die nog nooit competitie gespeeld hebben.

Ken je BC Bavel al?

Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met het spelen van echte wedstrijden en om ze enthousiast te krijgen voor de reguliere competitie. De Champions League vindt plaats onder begeleiding van trainers, jeugdbegeleiders, jeugdcommissie van de BVA en door ouders die willen meehelpen.

De teams bestaan uit 2 à 3 meisjes en 2 à 3 jongens. (Maar bij gebrek aan voldoende jongens of meisjes kan hier natuurlijk altijd een variant op bedacht worden). De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules op leeftijd. Deze teams spelen een volledige officiële wedstrijd, net als in de competitie. Een wedstrijd bestaat uit 2 x heren enkel, 2 dames enkel, één dames en herendubbel en 2 x gemengd dubbel. Een jeugdspeler speelt dus zelf minimaal 2 en soms 3 wedstrijden, afhankelijk van de grootte van het team.

Er worden natuurlijk serieuze wedstrijden gespeeld, echter staat het speelplezier bij deze competitie voorop. Op de eerste speeldag worden de wedstrijdregels nog even kort uitgelegd en vindt er altijd een gezamenlijke warming-up plaats, verzorgd door een BVA trainer. Elk team verzint de eerste speeldag ook een naam voor het team en maakt een spandoek of een teambord ter aanmoediging of als mascotte. Voor de meest originele naam en spandoek/bord is er ook een prijs, net als voor de winnende teams.

Net als in de echte competitie ga je ook met je tegenstander van die dag gezamenlijk wat drinken en wat lekkers nuttigen in de kantine. Zo worden het sportieve, gezellige en spannende dagen! Zie bijvoorbeeld ook het verslag van de laatste speeldag vorig jaar: www.bvalmere.nl.

Het toernooi wordt in 2013 op de volgende zondagen gespeeld van 10.00 tot circa 14.00 uur in Sporthal de Toekomstgroep, Parkwijk Almere:

  • 03 maart 2013 10.00 uur tot 15.00 uur
  • 10 maart 2012 10.00 uur tot 15.00 uur
  • 17 maart 2012 10.00 uur tot 15.00 uur.

De kosten bedragen eenmalig € 6,00 per kind voor alle zondagen, te voldoen in de hal op de eerste speeldag. Als er ouders zijn die willen helpen in de begeleiding van een team geef dat dan even aan. Hoe meer zielen des te groter de vreugd! We hebben plaats voor in totaal 20 teams, waaronder altijd een flink aantal BVA teams.

De aanmelding graag voor 24 februari 2013 naar eddy.odijk@bvalmere.nl.

Dit e-mail adres kan je ook gebruiken als je meer informatie nodig hebt. Mocht jij niet de aangewezen persoon binnen je vereniging zijn om hiermee verder te gaan, vragen we je deze mail door te sturen naar bijvoorbeeld de jeugdcommissie of iemand anders binnen de vereniging die dit soort zaken onder zijn/haar hoede heeft. Graag tot ziens op de eerste speeldag van de BVA Champions League, zondag 3 maart 2013!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!