clubzoeker

Carlton NK 2013: Vincent de Vries beëindigt studie en kiest voor topsport

Carlton NK 2013: Vincent de Vries beëindigt studie en kiest voor topsport

In het prachtig gelegen sporthal in Almere worden vandaag de kwalificatiewedstrijden gespeeld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De organisatie, scheidsrechters, de media en natuurlijk de spelers zijn er al weer vroeg bij om mooie wedstrijden te spelen en het publiek van badmintonschoonheid te voorzien.

Allereerst werden er een aantal mixpartijen gespeeld. Op de zes banen die er liggen zijn er spannende driesetters afgewerkt. Zoals wel vaker wordt gezegd winnen de spelers die de minste fouten maken. Zo viel me dat ook nu weer op. Er zijn spelers met een fabelachtige techniek die mooi badminton laten zien maar daarnaast simpele en onnodige fouten maken.

En er zijn naar mijn idee ook spelers die minder technisch zijn maar meer op 'safe' spelen. Het ziet er niet zo prachtig uit maar het is wel allemaal heel praktisch. Geen fouten, rechttoe rechtaan, volgens het boekje. Iedereen heeft zijn eigen speelstijl met de voor- en nadelen eraan. Dat is wat badminton zo leuk maakt. Iedereen moet die speelstijl volgen die voor hem of haar natuurlijk ligt.

Rikkert geeft zijn single op?

Er was een roddel gaande dat Rikkert Suijkerland zijn singel heeft opgegeven omdat hij bang voor Vincent de Vries zou zijn. Deze roddel is echter snel verdreven toen hijzelf met een verklaring kwam dat hij zich graag op de dubbel richt. Zeker nu het eerste geplaatste dubbelkoppel Dave Khodabux en Jorrit de Ruijter niet meer speelt vanwege een blessure van Dave. Rikkert en Dennis van Daalen de Jel waren tegen hun geloot. Maar nu dat dus niet meer doorgaat spelen de eerste geplaatste van het kwalificatietoernooi tegen de heren Lester Oey en Justin Teeuwen.

Vincent de Vries had zich erg verheugd op de partij tegen Rikkert. Vincent had de laatste anderhalve week weer voluit kunnen trainen nadat een slijmbeursontsteking aan zijn achillespees hem daar een tijd van weerhield. "Het enige wat ik eigenlijk kon doen was het netspel trainen", zei Vincent tegen mij.

"Op zich was dat niet eens zo verkeerd, want ik heb nu wel heel veel gevoel gekregen aan het net." Vincent kan zich nu helemaal richten op badmintontraining, zeker nadat hij een week geleden zijn studie heeft beëindigd omdat de combinatie met topsport teveel van het goede was. "Ik moest zoveel vervangende opdrachten maken omdat ik er heel vaak niet was dat al mijn dagen totaal volgepland waren. Ik kon het niet meer bolwerken. Ik heb echt respect voor de mensen die ook nog een studie op de universiteit volgen naast hun topsport", aldus Vincent.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!