clubzoeker

Dagboek EK landenteams: Geen kans tegen Rusland

Dagboek EK landenteams: Geen kans tegen Rusland

Vanmiddag stond de kwartfinale tegen Rusland op het programma. We begonnen als laatste van de vier kwartfinales aan onze partijen, vanwege de live televisie uitzendingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als eerste mochten Samantha en ik de baan op. We speelden tegen Vladimir Ivanov, een gigantische Rus die denk ik net niet de vijf meter aantikt en Valeria Sorokina. Normaal gesproken vormt Sorokina een dubbel met Nikolaenko maar die speelt momenteel niet. Nou hadden we op het EK individueel tegen deze combinatie gespeeld en in twee games verloren, maar wel met veel goede en lange rallies. Met Ivanov achter Sorokina is er echter veel meer pressie. Al snel kwamen we erachter dat dit koppel nog beter is dan met Nikolaenko achter haar. Eigenlijk kregen we grotendeels les in de eerste drie slagen. Zaten we eenmaal in de rally, dan konden we nog wel meekomen maar het gebeurde te weinig. Met 12 en 10 verloren we en kwam Nederland op een 1-0 achterstand.

Eric speelde zijn single tegen Malkov. Deze partij was ontzettend belangrijk wilden we nog een klein kansje hebben. Maar Eric begon traag en kon nauwelijks tempo maken. Malkov zat er vanaf het begin goed op, zag Eric nog wel wat terug komen maar pakte de eerste game met 17. In de tweede game kon Eric langer bij blijven. Zou hij nog een derde game af kunnen dwingen? Helaas mocht het niet zo zijn, want Malkov versnelde op het juiste moment en trok ook de tweede game met 21-17 naar zich toe: 2-0 voor de Russen.

Ons lot lag dus in handen van Patty. En zij begon zeer sterk. Haar tegenstandster Ella Diehl werd volkomen verrast in de openingsgame, 21-9. In de tweede game ging het tot 16-14 voor Diehl redelijk gelijk op, maar daarna scoorde zij vier punten op rij en was het gat geslagen, 15-21.

Ondertussen stonden Jacco en ik onze warming-up te doen voor het geval Patty de derde game toch nog binnen wist te slepen. Al snel werd duidelijk dat de rackets weer de tas in konden, want in de derde game stoomde diesel Diehl als een oude Sovjet-locomotief door naar 2-15. Vanaf dat moment ging Patty wel weer beter spelen maar de voorsprong van Diehl was te groot: 14-21 en daarmee de winst voor Rusland.

Voorafgaande aan deze wedstrijd wisten we dat we allemaal top moesten spelen wilden we een kansje maken maar vandaag haalden we ons topniveau niet en dat kwam uiteraard ook door de Russen, die bijzonder sterk speelden. Een flinke teleurstelling maar het is wel de realiteit van het moment. Er was wel een fijne meevaller, want Jelle is weer terug in het hotel. Hij is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis en het gaat redelijk goed met hem.

Het was mij een genoegen dit EK-dagboek bij te houden en vanuit Ramenskoe.

Groetjes van het gehele Nederlandse Team!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!