Nederland naar kwartfinale op EK landenteams

Nederland naar kwartfinale op EK landenteams

Oranje heeft zich door een 5-0 overwinning op Zwitserland geplaatst voor de kwartfinale op het EK landenteams in Rusland. Eerder werden al Luxemburg en Hongarije met 5-0 verslagen in de groepsfase.

Ken je BC Bavel al?

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter haalden tegen Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet het eerste punt binnen door met 21-12 en 21-19 te winnen. Eric Pang begon daarna moeizaam tegen de Zwitser Lukas Nussbaumer maar greep de eerste game nog met 21-17. De tweede game ging een stuk sneller en werd met 21-13 een prooi voor de Nederlander.

Patty Stolzenbach kon met winst tegen Nicole Schaller het winnende punt binnen slaan voor Oranje. De Nederlandse begon goed, maar zag Schaller toch met 21-19 de eerste game pakken. Daarna trok Stolzenbach haar goede spel uit de openingsgame door en won met 21-18. In de beslissende derde game sloeg ze Oranje naar de kwartfinale door met 21-16 te winnen.

Jacco Arends en Jorrit de Ruiter wonnen vervolgens simpel van Gilles Tripet en Florian Schmid met 21-6 en 21-7. In de laatste partij namen Selena Piek en Iris Tabeling het op tegen Jaquet en Schaller. Met tweemaal 21-12 was het Oranje-duo een maatje te groot voor de Zwitserse vrouwen.

Vrijdag speelt Nederland om 9.00 uur (Nederlandse tijd) in de Borisoglebsky Arena in Ramenskoe de kwartfinale tegen gastland Rusland of Bulgarije.

Nederland - Zwitserland (5-0)

  • Jorrit de Ruiter/Samantha Barning – Anthony Dumartheray/Sabrina Jaquet: 21-12, 21-19
  • Eric Pang – Lukas Nussbaumer: 21-17, 21-13
  • Patty Stolzenbach – Nicole Schaller: 19-21, 21-18, 21-16
  • Jacco Arends/Jorrit de Ruiter – Gilles Tripet/Florian Schmid:21-6,21-7
  • Selena Piek/Iris Tabeling – Sabrina Jaquet/Nicole Schaller:21-12, 21-12

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!