clubzoeker

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?'

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?'

Als je naar de herziene begroting van 2013 kijkt en daar de Yonex sponsoring ook nog eens keer vanaf haalt, dan lijkt het erop dat de toekomstige Topsport beleidsplannen van BNL eigenlijk in de ijskast kunnen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een begrotingstekort van €350.000 was eigenlijk al aan je betalende badminton bondsleden niet uit te leggen, echter een nog hoger te kort lijkt op shoppen met een blanco creditcard zonder te weten wie er bereid is om achteraf de rekening te betalen! Van het Bondsbestuur was het deze week een grote daadkracht om de Yonex contract constructie vaarwel te zeggen, echter door de subsidie terugtrekking van het NOC*NSF komt Badminton Nederland nu op topsport gebied wel in een heel benarde financiële positie terecht.

Als buitenstaander denk je dan al snel aan drastische maatregelen. Bijvoorbeeld terug naar decentralisatie van het topsportbeleid. Verantwoordelijkheid terug naar de verenigingen en academies. Badminton Bond zou dan minder 'ín charge' bij het topsportbeleid zijn, anders dan het organiseren van periodieke centrale trainingen/selectiewedstrijden en het selecteren van spelers voor Interlandwedstrijden of EK teamwedstrijden. Natuurlijk hard gelag voor alle huidige selectiespelers, echter het is zoals het is en BNL zal eerst de organisatie financieel op orde moeten krijgen en de tijd moeten krijgen om een duidelijk toekomstig topsport beleidsplan in elkaar te timmeren inclusief de benodigde sponsors in huis moeten krijgen. Deze sponsors zouden dan niets met badminton te maken moeten hebben om te waarborgen dat er in de toekomst geen herhaling van conflicten zullen zijn, zoals wij die de afgelopen jaren binnen het badminton hebben meegemaakt.

Op 20 april zal er een extra BNL bondsvergadering gehouden worden en dit gaat specifiek over financiering Topbadminton BNL beleid 2014/2016. Het lijkt me duidelijk dat de kaarten nu, na de veranderde contractsituatie met de firma Yonex, ineens anders geschud zijn. Ik wens de afgevaardigden en het Bondsbestuur komende zaterdag veel wijsheid toe!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!