SportSport

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?'

PRNL: 'Topsportbeleid terminaal?'

Als je naar de herziene begroting van 2013 kijkt en daar de Yonex sponsoring ook nog eens keer vanaf haalt, dan lijkt het erop dat de toekomstige Topsport beleidsplannen van BNL eigenlijk in de ijskast kunnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een begrotingstekort van €350.000 was eigenlijk al aan je betalende badminton bondsleden niet uit te leggen, echter een nog hoger te kort lijkt op shoppen met een blanco creditcard zonder te weten wie er bereid is om achteraf de rekening te betalen! Van het Bondsbestuur was het deze week een grote daadkracht om de Yonex contract constructie vaarwel te zeggen, echter door de subsidie terugtrekking van het NOC*NSF komt Badminton Nederland nu op topsport gebied wel in een heel benarde financiële positie terecht.

Als buitenstaander denk je dan al snel aan drastische maatregelen. Bijvoorbeeld terug naar decentralisatie van het topsportbeleid. Verantwoordelijkheid terug naar de verenigingen en academies. Badminton Bond zou dan minder 'ín charge' bij het topsportbeleid zijn, anders dan het organiseren van periodieke centrale trainingen/selectiewedstrijden en het selecteren van spelers voor Interlandwedstrijden of EK teamwedstrijden. Natuurlijk hard gelag voor alle huidige selectiespelers, echter het is zoals het is en BNL zal eerst de organisatie financieel op orde moeten krijgen en de tijd moeten krijgen om een duidelijk toekomstig topsport beleidsplan in elkaar te timmeren inclusief de benodigde sponsors in huis moeten krijgen. Deze sponsors zouden dan niets met badminton te maken moeten hebben om te waarborgen dat er in de toekomst geen herhaling van conflicten zullen zijn, zoals wij die de afgelopen jaren binnen het badminton hebben meegemaakt.

Op 20 april zal er een extra BNL bondsvergadering gehouden worden en dit gaat specifiek over financiering Topbadminton BNL beleid 2014/2016. Het lijkt me duidelijk dat de kaarten nu, na de veranderde contractsituatie met de firma Yonex, ineens anders geschud zijn. Ik wens de afgevaardigden en het Bondsbestuur komende zaterdag veel wijsheid toe!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!