clubzoeker

Eerste team Duinwijck krijgt langzaam vorm

Eerste team Duinwijck krijgt langzaam vorm

De afgelopen maanden is de TC in de personen van voorzitter André Terol, Joost Kool en Jules Bakker keihard aan de slag geweest om het 1e team voor komend seizoen te formeren.

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Erg verheugd zijn TC en bestuur met het bijtekenen van Akvile Stapusaityte als kopvrouw van team 1. Zij bewijst al jaren haar waarde voor Duinwijck door vrijwel al haar wedstrijden in winst om te zetten. Naast Akvile heeft ook jeugdtalent Dorien Lups besloten haar carrière voort te zetten bij Duinwijck. Zij is na haar zware knieblessure erg goed terug gekomen en hoopt de goede lijn van de laatste competitiewedstrijden voort te kunnen zetten in het nieuwe seizoen. Ook Duinwijcks talent Imke van der Aar zal volgend seizoen meerdere wedstrijden spelen in team 1 en tevens haar steentje bijdragen in de 1e divisie. Josephine Wentholt heeft ervoor gekozen haar gebleseerde knie eerst echt goed te laten herstellen en dan in overleg met de TC en trainers haar eventuele inzet te bepalen. Ook Karina de Wit heeft aangegeven zich niet te willen vastleggen voor een heel seizoen in team 1.

Ook echte clubspelers Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis zullen volgend seizoen weer de kleuren van Duinwijck verdedigen. Zoals al een aantal weken geleden bekend geworden, heeft kopman Erik Meijs gekozen om zich verder te ontwikkelen in de Duitse Bundesliga. Verschillende Nederlandse spelers zijn benaderd om deze vacature op te vullen, maar dit heeft nog niet geleid tot het vastleggen van een nieuwe kopman.

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met meerdere buitenlandse spelers om deze vacature op te vullen, zodat er nog steeds een team kan worden opgesteld wat in staat wordt geacht de Play-Offs te halen. Ook wordt nog gekeken naar het aantrekken van een dame die is gespecialiseerd in de dubbelspelen.

Naast de spelers is een team natuurlijk niet compleet zonder coach; ook komend seizoen zal Rob Ridder het team weer onder zijn hoede nemen. Door het vertrek van Maurits van Tubergen Lotgering zal de rol van mede coach anders worden ingevuld. Hierover zal de komende maanden meer duidelijkheid komen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!