SportSport

Jorrit de Ruiter: 'Gekwalificeerd maar geen geld om te gaan'

Jorrit de Ruiter: 'Gekwalificeerd maar geen geld om te gaan'

Er zijn een aantal toernooien waaraan je, naar mijn mening, als badmintonner moet deelnemen als dat kan.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met kunnen bedoel ik dat je ranking dat toelaat. Eén daarvan is bijvoorbeeld de All England. In maart heb ik daarover al uitgebreid gesproken. Samantha en ik zijn daar op eigen kosten naar toe gegaan, hebben daar de laatste 16 gehaald en ervaring op kunnen doen tegen een koppel uit de top 10 van de wereld. Mede door dit resultaat en door onze prestaties op de Dutch Open, Bitburger Open, Noorse Open en Ierse Open eind 2012 hebben wij ons als 25e koppel gekwalificeerd voor het WK in China dat van 5 tot en met 11 augustus gehouden wordt.

Super goed nieuws zou je zeggen, ware het niet dat we recent te horen hebben gekregen dat Badminton Nederland de komende maanden slechts € 1250 per speler beschikbaar heeft voor uitzendingen. Deelnemen aan een WK zonder goede voorbereiding is geen optie. Samantha en ik hebben er dan ook voor gekozen om zelf de uitzending naar het Spanish Open in Madrid te bekostigen en om de € 1.250 te gebruiken voor de gedeeltelijke bekostiging van deelname aan de US Open en het Canada Open in juli. Daarmee hebben we dan onze voorbereiding op het WK geregeld maar deelname aan dat WK is daarmee ook verder weg dan ooit.

Wij kunnen niet ook nog eens een reis naar China bekostigen en Badminton Nederland heeft er geen extra geld voor. Een hele vieze tegenvaller, want ook het NOC*NSF kijkt uiteraard mee. Voor hen tellen alleen de Olympische Spelen, EK’s en WK’s. Dit is de plek om je te laten zien en daarom valt het mij ook erg tegen dat Badminton Nederland voor zo’n uitzending geen extra budget vrijmaakt.

Lees het hele artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!