Jorrit de Ruiter: 'Gekwalificeerd maar geen geld om te gaan'

Jorrit de Ruiter: 'Gekwalificeerd maar geen geld om te gaan'

Er zijn een aantal toernooien waaraan je, naar mijn mening, als badmintonner moet deelnemen als dat kan.

Ken je BC Hillegom al?

Met kunnen bedoel ik dat je ranking dat toelaat. Eén daarvan is bijvoorbeeld de All England. In maart heb ik daarover al uitgebreid gesproken. Samantha en ik zijn daar op eigen kosten naar toe gegaan, hebben daar de laatste 16 gehaald en ervaring op kunnen doen tegen een koppel uit de top 10 van de wereld. Mede door dit resultaat en door onze prestaties op de Dutch Open, Bitburger Open, Noorse Open en Ierse Open eind 2012 hebben wij ons als 25e koppel gekwalificeerd voor het WK in China dat van 5 tot en met 11 augustus gehouden wordt.

Super goed nieuws zou je zeggen, ware het niet dat we recent te horen hebben gekregen dat Badminton Nederland de komende maanden slechts € 1250 per speler beschikbaar heeft voor uitzendingen. Deelnemen aan een WK zonder goede voorbereiding is geen optie. Samantha en ik hebben er dan ook voor gekozen om zelf de uitzending naar het Spanish Open in Madrid te bekostigen en om de € 1.250 te gebruiken voor de gedeeltelijke bekostiging van deelname aan de US Open en het Canada Open in juli. Daarmee hebben we dan onze voorbereiding op het WK geregeld maar deelname aan dat WK is daarmee ook verder weg dan ooit.

Wij kunnen niet ook nog eens een reis naar China bekostigen en Badminton Nederland heeft er geen extra geld voor. Een hele vieze tegenvaller, want ook het NOC*NSF kijkt uiteraard mee. Voor hen tellen alleen de Olympische Spelen, EK’s en WK’s. Dit is de plek om je te laten zien en daarom valt het mij ook erg tegen dat Badminton Nederland voor zo’n uitzending geen extra budget vrijmaakt.

Lees het hele artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!