clubzoeker

Oranje-selectie voor WK badminton

Oranje-selectie voor WK badminton

Badminton Nederland heeft Eric Pang voorlopig als enige Nederlander geselecteerd om te worden uitgezonden naar het Wereldkampioenschap badminton 2013 in China (4 tot en met 11 augustus).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er zijn meerdere Nederlandse spelers en koppels die op basis van de kwalificatie eisen van de internationale badmintonbond BWF voor selectie in aanmerkingen komen. Echter is Badminton Nederland vanwege de zeer beperkte financiële middelen genoodzaakt om dit jaar zeer selectief te zijn in het uitzenden van spelers.

Het uitgangspunt voor selectie door Badminton Nederland is dat er een reëel uitzicht moet zijn op een plaats in de kwartfinale.

Nationale Selectiespelers beschikken ieder over een beperkt individueel budget en in overleg met de technische staf is om strategische redenen besloten dit budget dit jaar voor deze spelers niet te gebruiken voor het aanstaande WK.

Enkele spelers en koppels die wel voldoen aan de kwalificaties eisen en hebben aangegeven hun eigen deelname te willen en kunnen bekostigen, zal Badminton Nederland eveneens inschrijven voor het WK.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!