Oranje-selectie voor WK badminton

Oranje-selectie voor WK badminton

Badminton Nederland heeft Eric Pang voorlopig als enige Nederlander geselecteerd om te worden uitgezonden naar het Wereldkampioenschap badminton 2013 in China (4 tot en met 11 augustus).

clubzoeker

Maak kennis met Mandy Duijndam!

Er zijn meerdere Nederlandse spelers en koppels die op basis van de kwalificatie eisen van de internationale badmintonbond BWF voor selectie in aanmerkingen komen. Echter is Badminton Nederland vanwege de zeer beperkte financiële middelen genoodzaakt om dit jaar zeer selectief te zijn in het uitzenden van spelers.

Het uitgangspunt voor selectie door Badminton Nederland is dat er een reëel uitzicht moet zijn op een plaats in de kwartfinale.

Nationale Selectiespelers beschikken ieder over een beperkt individueel budget en in overleg met de technische staf is om strategische redenen besloten dit budget dit jaar voor deze spelers niet te gebruiken voor het aanstaande WK.

Enkele spelers en koppels die wel voldoen aan de kwalificaties eisen en hebben aangegeven hun eigen deelname te willen en kunnen bekostigen, zal Badminton Nederland eveneens inschrijven voor het WK.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!