clubzoeker

Badmintonkamp Duinwijckhal groot succes

Badmintonkamp Duinwijckhal groot succes

Afgelopen week is er in de Duinwijckhal een vervolg gegeven aan het eerder gestarte samenwerkingsverband tussen verschillende scholen/academies om te komen tot een betere jeugdopleiding. Het werd een groot succes dat hopelijk op korte termijn een verder vervolg gaat krijgen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorig jaar zagen we het al een beetje aankomen en eigenlijk is het er niet beter op geworden. Badminton Nederland zit in een diepe dip en een direct gevolg is ernstige bezuinigingen op de jeugdopleiding van talenten. BNL blijft in gebreke, want je ziet in den lande dat spelers willen ontwikkelen en daartoe ook best zelf willen investeren. Men gaat dus naar België, Kroatië of Denemarken waar dergelijke initiatieven wel voorhanden zijn. Het zou dus handig zijn om ook in Nederland dergelijke initiatieven op te zetten.

Eigenlijk komt het erop neer dat de academies, scholen en verenigingen de opleiding van de jeugd zelf moeten gaan oppakken. Op de diverse jeugdtoernooien hadden wij het er al over gehad en vorig seizoen hadden we al een klein beginnetje gemaakt. Dit beginnetje hebben wij nu een vervolg gegeven door een "badmintonkamp" te organiseren waar wij vooral kwaliteit wilden aanbieden. Uiteraard is het geen kamp zoals Oro of het Badcoach kamp, maar we proberen in ieder geval wat gelegenheid te scheppen voor spelers om meer samen te kunnen trainen. Enfin, de koppen werden bij elkaar gestoken en als deelnemers waren nu aanwezig Badmintonopleiding Dennis Lens, Team Amstelveen en onze eigen Badminton Academie Haarlem. De verantwoordelijke managers Ronald van Ingen, Wiep Harkema en Dennis lens regelden het programma en de trainers en vorige week konden wij dus ca 28 spelers van de drie scholen begroeten. Diverse kinderen waren helaas nog op vakantie, maar aan de andere kant kan onze hal ook niet meer spelers herbergen...

Als trainers waren aanwezig Dennis Lens, Serge Mayer, Francien vd Aar, Jerry Natenstadt, ondergetekende Rene Sehr en Koen Ridder. Deze trainers boden een gevarieerd aanbod van trainingen aan van maandag t/m donderdag.

4 x 4 uur training en dat was voor sommige spelers wel een opgave, want sommigen kwam net terug van vakantie, terwijl anderen tijdens de zomer wel waren doorgegaan. De inzet was echter op alle dagen 100 % en dat was gewoon heel fijn werken. Om 4 uur training te verzorgen lijkt een hele opgave, maar als het loopt en de spelers zijn gedreven, is een dergelijk training heerlijk om te doen. Aan het einde van de trainingen werd uiteraard ook de nodige tijd besteed aan het spelen van partijen zodat de diverse koppels van de 3 teams met elkaar konden trainen.

De week werd afgesloten met het eten van pizza in de Duinwijckhal en 's avonds levend stratego.

Kortom een geslaagde week en een bedankje is op de plaats voor iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt! Ik hoop dat we komend seizoen wederom een vervolg kunnen geven aan dit initiatief.

René Sehr

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
René Sehr

René Sehr

Wij kennen René Sehr als badmintongek, als een gepassioneerde trainer en iemand die energie krijgt van jeugdtraining.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!