Cheryl Seinen goud damesdubbel en brons mix bij Bulgarian Junior

Cheryl Seinen goud damesdubbel en brons mix bij Bulgarian Junior

In het zeer sterk bezette junior toernooi van Pazardzhik, Bulgarije heeft BVA speelster Cheryl Seinen de winst gehaald in de damesdubbel door, samen met Alida Chen, de 1e geplaatste en favorieten Russinen Morozova en Dergunova in 2 games te verslaan.

clubzoeker

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

In dit Europese junioren ranking toernooi was deelname van de nationale selecties van Rusland, Turkije, Frankrijk, Bulgarije, Roemenie en Griekenland aangevuld met de sterke spelers uit oa Duitsland, Oekraïne en Kroatië.

Cheryl Seinen en Alida Chen maakten hun 2e plaatsing geheel waar en haalden de finale van het damesdubbel en speelden tegen de favorieten, de Russinen Morozova en Dergunova.

In de rondes daarvoor hadden Cheryl en Alida al gewonnen van een Turks en Russisch koppel. In de halve finale werd heel gedecideerd gewonnen van de Fransen zodat de finale een feit was.

In de singles waren de BVA spelers Alex Vlaar en Cheryl Seinen minder gelukkig.

Alex maakte zijn plaatsing helaas niet waar en moest zijn meerdere erkennen tegen de Fransman Van Mael Heriau, die in de ronde daarvoor knap de Duitse hoop Max Weisskirchen had verslagen. Alex speelde bij vlagen zijn tegenstander van het veld, maar was op de beslissende momenten ongelukkig en maakte ook net teveel foutjes bij de laatste shuttle, terwijl zijn tegenstander uitgespeeld was. Veel leiding in de rally, goed spel, dus ook potentie voor het lange seizoen.

Cheryl verloor haar single uiteindelijk in de 3e ronde nipt van de Bulgaarse Mila Ivanova. Cheryl wilde de single gebruiken door wat extra ritme op te doen, maar was meer gefocused op de mix en dubbel.

De herendubbel kende bijna een sensatie. Alex en Ruben hadden in de eerste rondes wat Turkse koppels verslagen en moesten in de kwartfinale tegen de Duitse kampioenen en 1e geplaatste Pistorius en Seidel. Dit koppel was tevens bronzen medaille winnaars van de laatste EJK. In waarschijnlijk een van de beste wedstrijden van Alex en Ruben wisten zij de Duitse hoop tot wanhoop te brengen. Heel knap pakten Alex en Ruben de 1e game met 21-19. De 2e ging gelijk op tot 18-18. De Duitsers hadden net wat geluk en wonnen de game met 18-21. De 3e game werd een echte thriller met een geflatteerde uitslag. Alex en Ruben verloren met de 3e game met 16-21. De Duitsers hadden in het begin van de game een klein gaatje van 4 punten geslagen en vanaf dat moment bleef het punt om punt gaan. Het was een hoogstaande wedstrijd. De Duitsers gingen voluit en Alex en Ruben deden er niet voor onder. Later bleek (ook volgens de Duitsers) dat deze wedstrijd eigenlijk de finale was geweest. De Duitsers spelen de finale tegen de Fransen Citron/Corvee die verrassend in de halve finale de 2e geplaatste Russen hadden verslagen.

Het gemengddubbel kende ook een prijs voor Cheryl. Een halve finale voor Cheryl Seinen en Ruben Jille betekende een bronzen medaille. Na goede wedstrijden in de voorrondes, werd in de halve finale verloren van Heim en Pistorius. Waar in de voorrondes nog alles lukte, ging dit in de halve finale net wat minder. Daarentegen waren de Duitsers foutloos. Het betekende een Duitse mix finale tussen Heim/Pistorius en Li/Seindel, gewonnen door de laatsten.

Vandaag wordt terug gereisd naar Sofia waar morgen het kwalificatie toernooi begint van de Bulgarian Open.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!