SportSport

Cheryl Seinen goud damesdubbel en brons mix bij Bulgarian Junior

Cheryl Seinen goud damesdubbel en brons mix bij Bulgarian Junior

In het zeer sterk bezette junior toernooi van Pazardzhik, Bulgarije heeft BVA speelster Cheryl Seinen de winst gehaald in de damesdubbel door, samen met Alida Chen, de 1e geplaatste en favorieten Russinen Morozova en Dergunova in 2 games te verslaan.

clubzoeker

Ken je BC De Zwaluwen al?

In dit Europese junioren ranking toernooi was deelname van de nationale selecties van Rusland, Turkije, Frankrijk, Bulgarije, Roemenie en Griekenland aangevuld met de sterke spelers uit oa Duitsland, Oekraïne en Kroatië.

Cheryl Seinen en Alida Chen maakten hun 2e plaatsing geheel waar en haalden de finale van het damesdubbel en speelden tegen de favorieten, de Russinen Morozova en Dergunova.

In de rondes daarvoor hadden Cheryl en Alida al gewonnen van een Turks en Russisch koppel. In de halve finale werd heel gedecideerd gewonnen van de Fransen zodat de finale een feit was.

In de singles waren de BVA spelers Alex Vlaar en Cheryl Seinen minder gelukkig.

Alex maakte zijn plaatsing helaas niet waar en moest zijn meerdere erkennen tegen de Fransman Van Mael Heriau, die in de ronde daarvoor knap de Duitse hoop Max Weisskirchen had verslagen. Alex speelde bij vlagen zijn tegenstander van het veld, maar was op de beslissende momenten ongelukkig en maakte ook net teveel foutjes bij de laatste shuttle, terwijl zijn tegenstander uitgespeeld was. Veel leiding in de rally, goed spel, dus ook potentie voor het lange seizoen.

Cheryl verloor haar single uiteindelijk in de 3e ronde nipt van de Bulgaarse Mila Ivanova. Cheryl wilde de single gebruiken door wat extra ritme op te doen, maar was meer gefocused op de mix en dubbel.

De herendubbel kende bijna een sensatie. Alex en Ruben hadden in de eerste rondes wat Turkse koppels verslagen en moesten in de kwartfinale tegen de Duitse kampioenen en 1e geplaatste Pistorius en Seidel. Dit koppel was tevens bronzen medaille winnaars van de laatste EJK. In waarschijnlijk een van de beste wedstrijden van Alex en Ruben wisten zij de Duitse hoop tot wanhoop te brengen. Heel knap pakten Alex en Ruben de 1e game met 21-19. De 2e ging gelijk op tot 18-18. De Duitsers hadden net wat geluk en wonnen de game met 18-21. De 3e game werd een echte thriller met een geflatteerde uitslag. Alex en Ruben verloren met de 3e game met 16-21. De Duitsers hadden in het begin van de game een klein gaatje van 4 punten geslagen en vanaf dat moment bleef het punt om punt gaan. Het was een hoogstaande wedstrijd. De Duitsers gingen voluit en Alex en Ruben deden er niet voor onder. Later bleek (ook volgens de Duitsers) dat deze wedstrijd eigenlijk de finale was geweest. De Duitsers spelen de finale tegen de Fransen Citron/Corvee die verrassend in de halve finale de 2e geplaatste Russen hadden verslagen.

Het gemengddubbel kende ook een prijs voor Cheryl. Een halve finale voor Cheryl Seinen en Ruben Jille betekende een bronzen medaille. Na goede wedstrijden in de voorrondes, werd in de halve finale verloren van Heim en Pistorius. Waar in de voorrondes nog alles lukte, ging dit in de halve finale net wat minder. Daarentegen waren de Duitsers foutloos. Het betekende een Duitse mix finale tussen Heim/Pistorius en Li/Seindel, gewonnen door de laatsten.

Vandaag wordt terug gereisd naar Sofia waar morgen het kwalificatie toernooi begint van de Bulgarian Open.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!