Een maand lang trainingsstage op OroDenmark zit erop

Een maand lang trainingsstage op OroDenmark zit erop

Eerst even wat statistieken. De trainers hebben 31 dagen training gegeven. De gemiddelde tijd in de hal was 6.5 uur per trainer.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er waren twee trainers die er elke dag zijn geweest wat op 201.5 haluren neerkomt. Werkweken van 50 uur dus. Dit is niet inclusief het aantal uren dat we met de spelers op andere manier dan baantraining bezig waren. Werkdagen van 14 uur waren meer regel dan uitzondering. Er zijn gemiddeld 4.3 trainers in de hal aanwezig geweest, dat geeft 866 manuren badmintontraining in de hal verdeeld over vijf banen. Op elke baan is dus 173 uur een trainer aanwezig geweest op gemiddeld 3.2 spelers. Er zijn 5 spelers 3 weken lang op stage geweest, en 12 spelers 2.5 week. De rest is tussen de 7 en 10 dagen geweest.

We hebben 155 kg vlees gegeten, 16 kg nutella, 120 broden, 55 kg pasta, 800 eieren, 18 kg rijst en 60 kg aardappellen, 15 kg kersen, 25 kg aardbeien met 8 liter slagroom. En er is maar liefst 300 liter melk gedronken.

We hebben 3.200 km gereden om spelers en trainers op te halen of weg te brengen met 4 verschillende auto's. We hebben 320 keer de ferry gebruikt met onze knipkaarten. Elke dag hing er ongeveer 30 meter kleding aan de waslijn. Er is meer dan 8.000 keer getwitterd over Oro de afgelopen 4 weken en de teller op YouTube voor de verzamelde ORO filmpjes staat op 108.000. We hebben met de ruim 100 spelers en trainers 210 dozijn Carlton shuttles gebruikt. Jens Eriksen heeft als trainer het record voor aantal nieuwe shuttles verbruik op twee uur training (35 dozijn).

Ik heb de afgelopen 4 weken weer kunnen samen werken met een aantal trainers die zo verschrikkelijk veel passie hebben voor de badmintonsport dat je alle vermoeidheid vergeet. We zijn het lang niet altijd eens en er zijn zeer verhitte discussies geweest onder elkaar en met de trainers die op bijscholing waren. Andreas Johannsen, Henri Vervoort, Aad van Zeijl, Jens Eriksen, Roel van Heuckelom, Martin Eriksen, Uffe Steen Nielsen: bedankt voor het harde werk, jullie gezelligheid en vriendschap. Yannick en Shara waren twee personen waar ik op kon rekenen bedankt / tak.

Er is ook een trieste statistiek: het duurt namelijk inmiddels al 125 dagen voor de Deense overheid om een beslissing te nemen over een visum voor Huynh en door deze domme regels heeft ze de hele stage moeten missen (een schande).

Alle spelers bedankt voor de super motivatie waar jullie mee komen en voor jullie honger naar kennis waar je ons elke dag weer mee uitdaagden. Ook de vele ouders die ik heb mogen verwelkomen op Oro zijn vaak een inspiratie en voorbeeld voor me. Jullie zeer openhartige opstelling en de lange gesprekken over hoe we onze sport in ons land kunnen verbeteren maar ook het advies waar jullie mee kwamen aan mijn adres stel ik zeer op prijs. Als mijn huidige vermoeidheid een graadmeter is voor wat ik heb geleerd deze maand dan ben ik een stuk wijzer geworden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!