Hoyer en Peter Gade op International Coach Conference tijdens Dutch Open 2013

Hoyer en Peter Gade op International Coach Conference tijdens Dutch Open 2013

Poul-Erik Høyer tijdens de prijsuitreiking van het WK 2013 in China.

Op zaterdag 12 oktober vindt tijdens de 65ste editie van de Yonex Dutch Open (8 t/m 13 oktober) in Almere een internationale coach conferentie plaats. BWF-voorzitter Poul-Erik Høyer en voormalig topspeler Peter Gade (Denemarken) zullen onder andere als gastspreker optreden tijdens de conferentie.

Ken je BV Sinar '75 al?

Maartje Verheul, de projectmanager van de international coach conferentie en bestuurslid van Badminton Nederland, vertelt hoe het concept voor een coachconferentie is ontstaan. "Wij willen de 65ste editie van de Yonex Dutch Open dit jaar wat meer kleur geven. Na een aantal brainstormsessies is toen het plan voor een internationale coach conferentie uit de koker gerold. Vervolgens hebben we contact gezocht met Badminton Europe en de Badminton World Federation (BWF). Al snel kwamen er enthousiaste reacties en was er steun van beide bonden. Iets waar wij heel erg blij mee zijn, we streven na om meer met elkaar samen te werken en dit is daar een mooi voorbeeld van."

Het evenement is bedoeld voor coaches/trainers (SLB-4) uit binnen- en buitenland. "We organiseren een international coach conferentie om kennis te delen, de onderlinge samenwerking op te zoeken, elkaar te versterken en het netwerk van de coaches uit te breiden. We hopen de deelnemers aan de conferentie enkele handvaten te geven voor hun trainingen en wedstrijden."

Het thema van de international coach conferentie is: 'How can we develop badminton talents to achieve their Olympian dream'. "We willen een aansprekend onderwerp kiezen en aangezien talentontwikkeling erg belangrijk is binnen de sport, zijn we in overleg met Badminton Europe en de BWF op dit thema uitgekomen. Daarnaast staat de badmintonsport nog wel eens onder druk en is het belangrijk dat we er voor zorgen dat het een wereldsport blijft", aldus Verheul.

De projectmanager is erg trots dat twee Deense badmintongrootheden, Poul-Erik Høyer en Peter Gade, naar de conferentie komen om te spreken. "Het is geweldig dat we beiden naar Nederland komen. Høyer is naast een inspirerende spreker ook nog eens de ideale dagvoorzitter van de coach conferentie. Gade is heel lang een wereldtopper geweest in de badmintonsport en kan goed vertellen vanuit zijn eigen ervaringen wat hij er allemaal voor heeft gedaan."

Naast een aantal iconen uit de badmintonwereld zal ook oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop haar ervaringen delen. "Ze heeft jarenlang in Azië getraind en gewoond. Ze weet hoe het daar staat met de topsportbeleving", vertelt Verheul.

Klik hier voor de uitnodiging.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Veertien Nederlandse badmintonners staan op de deelnemerslijst van de Spanish International in La Nucia, Alicante. De als zesde…

17 juni 2021

 Goud voor Kirsten de Wit en Jaymie Laurens op Spanish Junior

Goud voor Kirsten de Wit en Jaymie Laurens op Spanish Junior

Jaymie Laurens en Kirsten de Wit hebben op de Spanish Junior goud behaald. Ze speelden tegen het Spaanse duo Lucia Rodriguez en…

13 juni 2021

In gesprek met Jaap Wals: plannen, maar ook resultaat?

In gesprek met Jaap Wals: plannen, maar ook resultaat?

Naar aanleiding van een artikel op onze website waarin we ons afvroegen wat Jaap Wals, de huidige technisch directeur / adviseur…

9 juni 2021

Syrische vluchteling Aram Mahmoud naar Tokio namens IOC Refugee Olympic Team

Syrische vluchteling Aram Mahmoud naar Tokio namens IOC Refugee Olympic Team

Badmintonner Aram Mahmoud is in 2015 vanuit Syrië naar Nederland gekomen en deze vluchteling is in Nederland bekend als…

9 juni 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!