SportSport

Hoyer en Peter Gade op International Coach Conference tijdens Dutch Open 2013

Hoyer en Peter Gade op International Coach Conference tijdens Dutch Open 2013

Poul-Erik Høyer tijdens de prijsuitreiking van het WK 2013 in China.

Op zaterdag 12 oktober vindt tijdens de 65ste editie van de Yonex Dutch Open (8 t/m 13 oktober) in Almere een internationale coach conferentie plaats. BWF-voorzitter Poul-Erik Høyer en voormalig topspeler Peter Gade (Denemarken) zullen onder andere als gastspreker optreden tijdens de conferentie.

clubzoeker

Maak kennis met Meare van Dalm!

Maartje Verheul, de projectmanager van de international coach conferentie en bestuurslid van Badminton Nederland, vertelt hoe het concept voor een coachconferentie is ontstaan. "Wij willen de 65ste editie van de Yonex Dutch Open dit jaar wat meer kleur geven. Na een aantal brainstormsessies is toen het plan voor een internationale coach conferentie uit de koker gerold. Vervolgens hebben we contact gezocht met Badminton Europe en de Badminton World Federation (BWF). Al snel kwamen er enthousiaste reacties en was er steun van beide bonden. Iets waar wij heel erg blij mee zijn, we streven na om meer met elkaar samen te werken en dit is daar een mooi voorbeeld van."

Het evenement is bedoeld voor coaches/trainers (SLB-4) uit binnen- en buitenland. "We organiseren een international coach conferentie om kennis te delen, de onderlinge samenwerking op te zoeken, elkaar te versterken en het netwerk van de coaches uit te breiden. We hopen de deelnemers aan de conferentie enkele handvaten te geven voor hun trainingen en wedstrijden."

Het thema van de international coach conferentie is: 'How can we develop badminton talents to achieve their Olympian dream'. "We willen een aansprekend onderwerp kiezen en aangezien talentontwikkeling erg belangrijk is binnen de sport, zijn we in overleg met Badminton Europe en de BWF op dit thema uitgekomen. Daarnaast staat de badmintonsport nog wel eens onder druk en is het belangrijk dat we er voor zorgen dat het een wereldsport blijft", aldus Verheul.

De projectmanager is erg trots dat twee Deense badmintongrootheden, Poul-Erik Høyer en Peter Gade, naar de conferentie komen om te spreken. "Het is geweldig dat we beiden naar Nederland komen. Høyer is naast een inspirerende spreker ook nog eens de ideale dagvoorzitter van de coach conferentie. Gade is heel lang een wereldtopper geweest in de badmintonsport en kan goed vertellen vanuit zijn eigen ervaringen wat hij er allemaal voor heeft gedaan."

Naast een aantal iconen uit de badmintonwereld zal ook oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop haar ervaringen delen. "Ze heeft jarenlang in Azië getraind en gewoond. Ze weet hoe het daar staat met de topsportbeleving", vertelt Verheul.

Klik hier voor de uitnodiging.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!