SportSport

Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Dat Landskampioen BCAmersfoort in de vernieuwde samenstelling een team is waarmede ook dit seizoen degelijk rekening moet worden gehouden, bewees de formatie van de nieuwe trainer/coach Joéli Residay zaterdagavond in de goed bezette Juliana van Stolberg sporthal.

Ken je BC Bahosa al?

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Het BCAmersfoort team ging strijdbaar de confrontatie aan met het ten opzichte van vorig seizoen ongewijzigde team van v.Zundert/VELO.

De mannendubbel van Vincent de Vries en Freek Golinski liep bij vlagen goed maar na twee spannende games waren Russel Muns en Jim Middelburg in de beslissende game te sterk voor het Amersfoort duo. Bij de vrouwen lag het anders hier scoorden Maartje Verheul en Gayle Mahulette het 1e Eredivisiepunt voor BCAmersfoort dit seizoen.

De enkelspelen brachten mooie partijen zo sleepte Amersfoorts 1e man Edwin Ekiring er tegen negenvoudig Nationaal Kampioen Dicky Palyama een 3e game uit, maar VELO pakte het punt. Vincent de Vries klopte in een mooie partij VELO Coryfee Rikkert Suijkerland.

Bij de vrouwen was er een eenvoudige winst voor Kirsten van de Valk op Wendy Slaats. Amersfoorts 1e vrouw Gayle Mahulette leverde een prima partij af, met in de 1e game spectaculaire slagenwisselingen en veel gemiste game points werd het uiteindelijk een 26-24 winst voor de Amersfoortse. In de 2e game was de weerstand van Lisa Malaihollo gebroken en tekende Gayle een winstpunt aan voor haar team.

Met een 4-2 voorsprong werd begonnen met de mixen, de mix van Kirsten van der Valk en Ruben Jille liep in de 1e game goed en werd nipt verloren, in de 2e game waren de tegenstanders uit Wateringen te sterk, 4-3 tussenstand de 1e mix moest nu beslissen of het winst werd of een gelijk spel. Maartje Verheul en Freek Golinski starten goed met een 21-14 winst hierna waren Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo de baas tot halverwege de beslissende game, Maartje en Freek maakten een grote achterstand goed kwamen gelijk en stoomden door naar een knappe 21-18 winst.

De 1e winst met het nieuwe BCAmersfoort team was een feit!!!!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!