Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Dat Landskampioen BCAmersfoort in de vernieuwde samenstelling een team is waarmede ook dit seizoen degelijk rekening moet worden gehouden, bewees de formatie van de nieuwe trainer/coach Joéli Residay zaterdagavond in de goed bezette Juliana van Stolberg sporthal.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Het BCAmersfoort team ging strijdbaar de confrontatie aan met het ten opzichte van vorig seizoen ongewijzigde team van v.Zundert/VELO.

De mannendubbel van Vincent de Vries en Freek Golinski liep bij vlagen goed maar na twee spannende games waren Russel Muns en Jim Middelburg in de beslissende game te sterk voor het Amersfoort duo. Bij de vrouwen lag het anders hier scoorden Maartje Verheul en Gayle Mahulette het 1e Eredivisiepunt voor BCAmersfoort dit seizoen.

De enkelspelen brachten mooie partijen zo sleepte Amersfoorts 1e man Edwin Ekiring er tegen negenvoudig Nationaal Kampioen Dicky Palyama een 3e game uit, maar VELO pakte het punt. Vincent de Vries klopte in een mooie partij VELO Coryfee Rikkert Suijkerland.

Bij de vrouwen was er een eenvoudige winst voor Kirsten van de Valk op Wendy Slaats. Amersfoorts 1e vrouw Gayle Mahulette leverde een prima partij af, met in de 1e game spectaculaire slagenwisselingen en veel gemiste game points werd het uiteindelijk een 26-24 winst voor de Amersfoortse. In de 2e game was de weerstand van Lisa Malaihollo gebroken en tekende Gayle een winstpunt aan voor haar team.

Met een 4-2 voorsprong werd begonnen met de mixen, de mix van Kirsten van der Valk en Ruben Jille liep in de 1e game goed en werd nipt verloren, in de 2e game waren de tegenstanders uit Wateringen te sterk, 4-3 tussenstand de 1e mix moest nu beslissen of het winst werd of een gelijk spel. Maartje Verheul en Freek Golinski starten goed met een 21-14 winst hierna waren Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo de baas tot halverwege de beslissende game, Maartje en Freek maakten een grote achterstand goed kwamen gelijk en stoomden door naar een knappe 21-18 winst.

De 1e winst met het nieuwe BCAmersfoort team was een feit!!!!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!