Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Amersfoort boekt verrassende zege op VELO

Dat Landskampioen BCAmersfoort in de vernieuwde samenstelling een team is waarmede ook dit seizoen degelijk rekening moet worden gehouden, bewees de formatie van de nieuwe trainer/coach Joéli Residay zaterdagavond in de goed bezette Juliana van Stolberg sporthal.

Ken je WSV Dragonder Noord al?

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Wim Top (BC Amersfoort) worden niet geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Het BCAmersfoort team ging strijdbaar de confrontatie aan met het ten opzichte van vorig seizoen ongewijzigde team van v.Zundert/VELO.

De mannendubbel van Vincent de Vries en Freek Golinski liep bij vlagen goed maar na twee spannende games waren Russel Muns en Jim Middelburg in de beslissende game te sterk voor het Amersfoort duo. Bij de vrouwen lag het anders hier scoorden Maartje Verheul en Gayle Mahulette het 1e Eredivisiepunt voor BCAmersfoort dit seizoen.

De enkelspelen brachten mooie partijen zo sleepte Amersfoorts 1e man Edwin Ekiring er tegen negenvoudig Nationaal Kampioen Dicky Palyama een 3e game uit, maar VELO pakte het punt. Vincent de Vries klopte in een mooie partij VELO Coryfee Rikkert Suijkerland.

Bij de vrouwen was er een eenvoudige winst voor Kirsten van de Valk op Wendy Slaats. Amersfoorts 1e vrouw Gayle Mahulette leverde een prima partij af, met in de 1e game spectaculaire slagenwisselingen en veel gemiste game points werd het uiteindelijk een 26-24 winst voor de Amersfoortse. In de 2e game was de weerstand van Lisa Malaihollo gebroken en tekende Gayle een winstpunt aan voor haar team.

Met een 4-2 voorsprong werd begonnen met de mixen, de mix van Kirsten van der Valk en Ruben Jille liep in de 1e game goed en werd nipt verloren, in de 2e game waren de tegenstanders uit Wateringen te sterk, 4-3 tussenstand de 1e mix moest nu beslissen of het winst werd of een gelijk spel. Maartje Verheul en Freek Golinski starten goed met een 21-14 winst hierna waren Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo de baas tot halverwege de beslissende game, Maartje en Freek maakten een grote achterstand goed kwamen gelijk en stoomden door naar een knappe 21-18 winst.

De 1e winst met het nieuwe BCAmersfoort team was een feit!!!!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!