Slotermeer goed uit de startblokken

Slotermeer goed uit de startblokken

Op zaterdag 7 september was het dan eindelijk zover. Eindelijk konden we zien wat het effect was van alle trainingsarbeid in de zomermaanden.

SportSport

Ken je BC Westerbork al?

's Middags hadden we afgesproken bij Raquel thuis, waar haar ouders een heerlijke Indische rijsttafel hadden bereid. Prima voorbereiding voor de wedstrijd!

We wisten dat we hier een goede prestatie konden neerzetten, maar dan moest het nog gebeuren. De herendubbel was een redelijk eenvoudige prooi voor Slotermeer. Hans van Os en Ralph Starren speelden een degelijke dubbel tegen Norbert van Barneveld en Virgil Soeroredjo, resulterende in een 21-12 en 21-18 overwinning.

Op de andere baan ging de overwinning van de damesdubbel met 21-18 en 21-17 naar Van Zijderveld. De eerste Eredivisie wedstrijd voor Raquel Humphris en Jasmijn Manenschijn bracht duidelijk nog wat spanning met zich mee. Jammer, want de koppels waren wel aan elkaar gewaagd.

Jessica Ottenhoff mocht het eerste enkelspel spelen. Haar tegenstander, Alida Chen, was deze avond een maatje te groot. Met twee keer 21-14 ging het punt naar Van Zijderveld.

De andere damesenkel ging tussen Jasmijn Manenschijn en Ellen Kooijman, die vorig seizoen nog voor Slotermeer uitkwam. Van spanning was nu duidelijk geen sprake meer bij Jasmijn. Een 21-11 en 21-10 overwinning betekende het eerste Eredivisie punt voor Jasmijn.

De herenenkels werden beiden door BV Slotermeer gewonnen in twee games. Hans van Os speelde tegen Marco de Haan. Geen ervaren Eredivisie speler, maar Marco liet zien dat hij een goed arsenaal aan slagen in huis heeft. Hans speelde niet zijn beste spel, maar het was voldoende om deze partij te winnen met 21-13 en 21-16.

De single tussen Léon Nottelman en Virgil Soeroredjo was spannend. Beide heren speelden niet sterk, maar in beide games was Léon aan het eind iets beter dan zijn tegenstander: 21-19 en 22-20. Met een 4-2 tussenstand resteerden nog de mix partijen.

In het GD1 speelden Léon en Raquel tegen Marco en Elisa Piek, die deze competitie wedstrijd nog kon meepakken voordat ze vertrekt voor een stageperiode van drie maanden in Suriname. Het was de eerste echte wedstrijd dat Léon en Raquel met elkaar speelden, maar dat was nauwelijks te zien. Ze speelden een sterke partij en wonnen dan ook met duidelijke cijfers: 21-12 en 21-18. Het GD2 van Ralph en Jessica tegen Norbert en Alida bracht de spannendste partij van de avond. De eerste game ging nog met 21-17 naar Van Zijderveld, maar daarna kwamen Jessica en Ralph beter in hun spel. Zij wonnen de tweede game met 21-13 en de derde game liepen ze halverwege voldoende uit en wonnen deze uiteindelijk met 21-15. De einduitslag van 6-2 betekende de eerste Eredivisie overwinning van BV Slotermeer op Van Zijderveld.

Omdat er 's middags nog veel eten over was, zijn we na afloop van de wedstrijd verder gegaan met de rijsttafel bij Raquel thuis. Voldaan gingen we allemaal naar huis met volle buiken en met 6 punten op zak.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 september thuis tegen Almere in de Ookmeer sporthal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!