Slotermeer goed uit de startblokken

Slotermeer goed uit de startblokken

Op zaterdag 7 september was het dan eindelijk zover. Eindelijk konden we zien wat het effect was van alle trainingsarbeid in de zomermaanden.

Ken je BV Steenbergen al?

's Middags hadden we afgesproken bij Raquel thuis, waar haar ouders een heerlijke Indische rijsttafel hadden bereid. Prima voorbereiding voor de wedstrijd!

We wisten dat we hier een goede prestatie konden neerzetten, maar dan moest het nog gebeuren. De herendubbel was een redelijk eenvoudige prooi voor Slotermeer. Hans van Os en Ralph Starren speelden een degelijke dubbel tegen Norbert van Barneveld en Virgil Soeroredjo, resulterende in een 21-12 en 21-18 overwinning.

Op de andere baan ging de overwinning van de damesdubbel met 21-18 en 21-17 naar Van Zijderveld. De eerste Eredivisie wedstrijd voor Raquel Humphris en Jasmijn Manenschijn bracht duidelijk nog wat spanning met zich mee. Jammer, want de koppels waren wel aan elkaar gewaagd.

Jessica Ottenhoff mocht het eerste enkelspel spelen. Haar tegenstander, Alida Chen, was deze avond een maatje te groot. Met twee keer 21-14 ging het punt naar Van Zijderveld.

De andere damesenkel ging tussen Jasmijn Manenschijn en Ellen Kooijman, die vorig seizoen nog voor Slotermeer uitkwam. Van spanning was nu duidelijk geen sprake meer bij Jasmijn. Een 21-11 en 21-10 overwinning betekende het eerste Eredivisie punt voor Jasmijn.

De herenenkels werden beiden door BV Slotermeer gewonnen in twee games. Hans van Os speelde tegen Marco de Haan. Geen ervaren Eredivisie speler, maar Marco liet zien dat hij een goed arsenaal aan slagen in huis heeft. Hans speelde niet zijn beste spel, maar het was voldoende om deze partij te winnen met 21-13 en 21-16.

De single tussen Léon Nottelman en Virgil Soeroredjo was spannend. Beide heren speelden niet sterk, maar in beide games was Léon aan het eind iets beter dan zijn tegenstander: 21-19 en 22-20. Met een 4-2 tussenstand resteerden nog de mix partijen.

In het GD1 speelden Léon en Raquel tegen Marco en Elisa Piek, die deze competitie wedstrijd nog kon meepakken voordat ze vertrekt voor een stageperiode van drie maanden in Suriname. Het was de eerste echte wedstrijd dat Léon en Raquel met elkaar speelden, maar dat was nauwelijks te zien. Ze speelden een sterke partij en wonnen dan ook met duidelijke cijfers: 21-12 en 21-18. Het GD2 van Ralph en Jessica tegen Norbert en Alida bracht de spannendste partij van de avond. De eerste game ging nog met 21-17 naar Van Zijderveld, maar daarna kwamen Jessica en Ralph beter in hun spel. Zij wonnen de tweede game met 21-13 en de derde game liepen ze halverwege voldoende uit en wonnen deze uiteindelijk met 21-15. De einduitslag van 6-2 betekende de eerste Eredivisie overwinning van BV Slotermeer op Van Zijderveld.

Omdat er 's middags nog veel eten over was, zijn we na afloop van de wedstrijd verder gegaan met de rijsttafel bij Raquel thuis. Voldaan gingen we allemaal naar huis met volle buiken en met 6 punten op zak.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 september thuis tegen Almere in de Ookmeer sporthal.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!