SportSport

DKC zint op revanche in dubbelweekend

DKC zint op revanche in dubbelweekend

Voor Badmintonclub DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag speelt de Haagse ploeg in eigen huis (in sporthal Hoge Veld en niet zoals eerder vermeld in Piet Vink!) tegen regerend landskampioen BC Amersfoort.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat team won vorig seizoen in de Eredivisiefinale van DKC. De Hagenaars zinnen zaterdag dan ook op revanche. Een dag later gaat de equipe van coach Leonard van Velzen op bezoek bij Van Zijderveld in Amstelveen.

Naast de landstitel wist Amersfoort ook beslag te leggen op de nationale beker. Ook in die eindstrijd werd DKC verslagen. Aan het einde van vorig seizoen pakte Amersfoort tevens een bronzen medaille in de Europa Cup. Dat die successen deze jaargang worden herhaald, lijkt onwaarschijnlijk. Want Amersfoort zag maar liefst vier gezichtsbepalende spelers vertrekken naar de Duitse competitie. Daar tegenover stond wel de komst van Oegandees Edwin Ekiring, Nieuw-Zeelander Michael Fowke en Belg Freek Golinski. In de eerste wedstrijd van dit seizoen wist Amersfoort een benauwde 5-3 overwinning te boeken op VELO.

DKC's tegenstander van zondag, Van Zijderveld, is er ook niet bepaald sterker op geworden. De Amstelveense ploeg moest afscheid nemen van belangrijke troeven zoals Tamara van der Hoeven, Justin Teeuwen en Lester Oey. Die forse aderlatingen zijn vooral opgevangen door spelers uit lagere teams door te schuiven. De enige speelster die Van Zijderveld aantrok, was Ellen Kooijman, die vorig seizoen nog uitkwam voor BV Slotermeer. Van datzelfde team verloor Van Zijderveld de eerste competitiewedstrijd met 6-2.

Voor DKC zal met name de krachtmeting met Amersfoort belangrijk zijn om te weten waartoe het team dit seizoen in staat is. De vice-landskampioen zag Soraya de Visch Eijbergen vertrekken, maar in haar plaats kwamen wel Daisy Bommeleyn en Michiel Kruijt over van TFS Barendrecht. DKC begon twee weken geleden uitstekend aan de Eredivisie door een mooie 5-3 uitoverwinning op 24-voudig landskampioen Duinwijck.

De wedstrijd DKC - BC Amersfoort wordt gespeeld op zaterdag 21 september in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Adres: Panamaplein 30, 2548 HJ. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd Van Zijderveld - DKC wordt gespeeld op zondag 22 september in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Adres: Van der Hooplaan 239, 1185 LN. Het duel begint om 13.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn en Eefje Besselink.Coach: Leonard van Velzen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!