clubzoeker

Dubbelslag voor badmintonners uit keistad

Dubbelslag voor badmintonners uit keistad

Landskampioen BC Amersfoort kwam in het dubbelweekend goed weg. Met twee overwinningen bleef de plaats bij de 1e vier behouden. Maar het was niet allemaal goed, coach Jo7eacute;li Residay is nog zoekende naar de juiste formatie. Dat dit moeilijk zal worden voor de nieuwe coach is duidelijk.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook dit weekend kon Residay niet de beoogde dubbels uitproberen. Ruben Jille verbleef in België op de Belgische International, waar hij een mooie prestatie liet zien door de finale te bereiken in de mix, ook in de dubbel was Ruben op dreef met een 1/2 finale plaats.

Zaterdagavond kreeg de formatie uit Amersfoort tegen DKC de winst in de schoot geworpen, na een slechte start moest een 3-0 achterstand worden weggewerkt. Het Amersfoort team ging er voor staan en met een 3-3 tussenstand werd begonnen aan de mixen.

Freek Golinski en Maartje Verheul speelden een spannende wedstrijd en bleven aan de goede kant van de score. Op de andere baan voltrok zich voor DKC een klein drama. De dit seizoen aangetrokken mix specialiste Daisy Bommeleijn liep een fikse knieblessure op en moest de wedstrijd staken.

De eindstand werd hierdoor op 5-3 gebracht voor de Keistedelingen.

Zondag kwam uit Limburg Victoria op bezoek, coach Residay had een verrassing in petto. Vincent de Vries werd in de dubbel en de mix opgesteld en Michael Fowke in de singel.

De start was weer niet goed. De vrouwendubbel van Kirsten van der Valk en Maartje Verheul was niet opgewassen tegen de routiniers Jessie van Wijk en Meta Knuth van Victoria. Freek Golinski en Vincent de Vries trokken de stand recht door de mannendubbel in winst om te zetten.

In de enkelspelen was de wedstrijd voor het publiek tussen Michael Fowke en de Belg Birger Abts een thriller, die uiteindelijk in het voordeel van de Belg werd beslist.

De andere singel spelers kweten zich van hun taak. Edwin Ekiring en Kirsten van der Valk lieten de 1e game liggen, maar beide waren in de 2e en 3e beslissende game weer bij de les. Gayle Mahulette speelde degelijk en zette Mireille van Daal simpel aan de kant.

Een 4-2 voorsprong voor BCAmersfoort, wat de wedstrijd zag uitlopen door de beslissing van referee Remco Oskam om de wedstrijd uit te spelen op één baan, dit omdat de andere baan aan een zijde te glad was geworden voor het verantwoord verder spelen.

De mixen moesten de winst brengen, de 1e mix van Freek Golinski en Maartje Verheul boekte een twee games overwinning af en brachten een 5-2 tussenstand op het scorebord. De nieuw geformeerde mix van Gayle Mahulette en Vincent de Vries knokte zich naar een mooie drie games winst op Meta Knuth en Ben Maes.

Al met al een goed weekend voor het Amersfoort team en voorlopig een gedeelde 2e plaats in de tussenstand.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!