Dubbelweekend voor VELO, zonder de geblesseerde Myke Halkema

Dubbelweekend voor VELO, zonder de geblesseerde Myke Halkema

De eerste thuiswedstrijd zaterdag 21 september van dit seizoen. De zaal loopt aardig vol en iedereen is er klaar voor.

Ken je BC Heemskerk al?

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (VELO) worden niet geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Myke Halkema is helaas in de afgelopen week geblesseerd geraakt, veel beterschap.

De Heren dubbel namen Jim Middelburg en Russell Muns van VELO voor hun rekening. Zij speelde tegen Norbert van Barneveld en Virgil Soerordjo die spelen voor v Zijderveld. Onze heren begonnen met een kleine voorsprong, maar wisten deze al snel uit te bouwen. 21-10 Mooie score van de eerste set. Jim en Russell speelde prima samen en zo werd ook de tweede set vrij snel gewonnen met 21-9.

De zusjes Slaats, Wendy en Suzanne van VELO gingen lekker van start in hun eerste set van de dames dubbel, Zij speelde tegen Linda Chen en Ellen Kooiman spelende voor v.Zijderveld. Wendy en Suzanne speelde prima samen en al snel was de eerste set binnen (21-13) In de tweede set waren zij even uit hun spel van de eerste set, maar al snel namen hun weer de leiding in deze tweede set. Ook deze wisten zij met duidelijke cijfers te winnen (21-14)

Rikkert Suijkerland speelde de tweede heren enkel tegen Marco de Haan van Zijderveld. In een hoog tempo stormde Rikkert door na de overwinning van in eerste set (21-5) In de tweede set heeft onze VELO-er even wat "ruzie" met het net, maar ondanks dat haalde hij ook deze set mooi binnen ( 21-13)

Voor VELO speelde Anita Liu, die inviel voor Myke tegen Simone van v Zijderveld. Anita speelde een prima spel en het was tot op het laatst toe erg spannend in de eerste set (19-21) In de tweede set moest Anita er duidelijk harder aan werken. Helaas verloor zij ook deze set (13-21).

Dicky Palyama natuurlijk van VELO nam het op tegen Virgil die speelt voor v Zijderveld. Het zal u niet verbazen, maar Dicky begon even met een achterstand. Geeft hem dat extra power? Langzaam loopt Dicky in en wint de eerste set met 21-16. In de tweede set probeerde Vrigil van alles om Dicky een beetje bij te houden, maar met 21-18 was er weer een punt voor VELO binnen.

Lisa Malaihollo de eerste dame van VELO speelde tegen Ellen Kooiman. Het was al snel duidelijk dat Lisa de betere partij was (21-3) en ook de tweede set werd makkelijk gewonnen door Lisa met 21-11.

Jim en Wendy speelde hun dubbel tegen Marco en Simone. Met 21-7 was de eerste set snel in de pocket. In de tweede set speelde de tegenstanders aanzienlijk beter, maar toch wisten Jim en Wendy ook deze set binnen te halen (21-9)

Lisa en Rikkert tegen Norbert en Linda voor de laatste mix van deze avond.In het begin ging deze set redelijk gelijk op, op het einde van de set wisten Lisa en Rikkert een paar mooie punten te scoren en wonnen met 21-17. Ook in de tweede set speelde Lisa en Rikkert perfect samen en sloten deze ook deze set met wist af (21-13)

vZUNDERTVELO tegen Slotermeer

Dit is de tweede wedstrijd op zondag in het dubbelweekend

Heren dubbel net als gisteren voor Jim Middelburg en Russell Muns, tegen Hans van Os en Ralph Starren van Slotermeer.De eerste set werd een aardige strijd, die werd gewonnen in het voordeel van VELO (21-19) In de tweede set verliep het allemaal makkelijker voor Jim en Russell en ook deze set wonnen zij. (21-13)

Weer gingen de zusje Slaats (Wendy en Suzanne) samen de baan op voor de dames dubbel. Tegenstanders, Jasmijn Maneschijn en Raquel Humphis van Slotermeer. De beide zusjes gingen lekker van start en speelde goed samen. De eerste set werd gewonnen door de VELO dames met 21-15. En ook de tweede set werd met winst afgesloten (21-13)

Dicky Palyama mocht het in zijn eerste heren enkel opnemen tegen Leon Nottelman van Slotermeer,de Limburger in dienst bij de amsterdammers. De stand 20-20 geeft aan dat er nog van alles mogelijk was, maar Dicky wist de laatste twee puntjes binnen te halen. In de tweede set pakte Dicky de winst met 21-16

Lisa Malaihollo van VELO krijgt het zwaar in de eerste dames enkel tegen Jessica Ottenhoff van Slotermeer In de eerste set gaat Lisa lekker van start 21-14. Maar in de tweede set komt Jessica flink terug, Lisa vecht voor elk punt maar met 19-21 verliest zijn maar nipt deze set. De derde set gaat gelijk op (10-10), daarna neemt Lisa op een mooie manier revanche en wint deze wedstrijd (21-15)

Michelle Middelburg (invalster voor Myke halkema die geblesseerd is) speelt tegen Jasmijn. In de eerste set doet Michelle zo haar best, maar verliest deze set met 8-21. De tweede set word een ander verhaal, beide dames zijn niet van plan een punt op te geven. Bij 14- 14 stond het hele VELO publiek volledig achter Michelle. Elk punt werd met luid applaus beloond. Met 19-21 verliest Michelle maar net. Prima gespeeld.

Hans van Os kwam op de baan om zijn tweede heren enkel tegen "onze" Rikkert Suijkerland te spelen. Rikkert had het zwaar , Hans won de eerste set met 16-21. De tweede set verliep een klein beetje als de eerste set, Rikkert probeerde veel maar dat mocht niet baten. (15-21)/

De mixen.................

Lisa en Rikkert tegen Leon en Raquel Een drie setter die goed laat zien dat deze teams aan elkaar gewaagd waren. De eerste set verloren Lisa en Rikkert met 16-21. In de tweede set pakte zij de winst met duidelijke cijfers 21-10. De derde set liep gelijk op , punt links op het score bord en dan weer een punt rechts.

Bij 13-13 is de spanning voelbaar, ook bij het publiek. De laatste slagen worden op de voet hevolgd,door het talrijke publiek. En winnen uiteindelijk Lisa en Rikkert met 21-18.

Jim en Wendy speelde net als de dag er voor samen de mix, tegen Jessica en Ralph. Jessica en Ralph blijven een hele lange tijd bij, maar de laatste twee puntjes gaan toch naar Jim en Wendy (21-19) In de tweede set liepen Wendy en Jim al snel een stuk uit. En met 21-13 werd ook dit punt voor VELO binnen gehaald.

Volgende week spelen we uit tegen onze vrienden DCK. Op zondag 14.00 in sporthal t'Zandje Den Haag Dit is de tweede wedstrijd op zondag in het dubbelweekend

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!