SportSport

Hans van Rijssel stelt zich voor

Hans van Rijssel stelt zich voor

Sinds maandag 17 september ben ik werkzaam bij Badminton Nederland, als vrijwilliger Topbadminton. De werkomgeving is wel geheel nieuw voor mij, maar de werkzaamheden zijn over het algemeen redelijk bekend.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De afgelopen tien jaar was ik als topsportcoördinator werkzaam voor de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB). Bij de NIJB hadden we maar twee medewerkers vanuit het bondsbureau in loondienst, waardoor ik alle werkzaamheden deed die een sportbond heeft. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van alles rondom de nationale selecties, de (financiële) administratie, opleidingen, internationale toernooien, competities en WK's. Gelukkig had ik daarbij wel goede ondersteuning van meerdere vrijwilligers en stagiaires.

Ook de NIJB moest fors bezuinigen, na het wegvallen van de subsidies, met o.a. consequenties voor mij. Daardoor heb ik het afgelopen half jaar een sabbatical kunnen nemen en meer tijd besteed aan mijn gezin (dochter van 17 en een zoon van 14) en aan het onderhoud van onze woning.

Kort iets over mijzelf

Mijn hobby's zijn sporten, met sport bezig, thuis klussen, maar vooral bezig zijn. Ik geef trainingen en instructie, zoals voor de Internationale IJshockey Federatie, de Nederlandse IJshockey Bond, de lokale voetbalvereniging en de Wassenaarse Reddingsbrigade. Daarnaast probeer ik nog tijd vrij te maken om te kunnen motorrijden. Ik ben zelf geen actief badmintonspeler. Tijdens mijn school- en studententijd speelde ik wel wekelijks badmintonwedstrijden, maar als recreant. Daarna werd het minder en in 1993 moest ik definitief met veld- en zaalsporten stoppen vanwege een afgescheurde kruisband en een afgescheurde binnenband.

De sporten die ik nu nog (redelijk) intensief beoefen zijn ijshockey (zonder bodychecken) en zwemmen. Na tien jaar NIJB en een korte sabbatical is het tijd voor een nieuwe fase. Ik heb er zin in en de eerste dagen bij Badminton Nederland zijn mij uitstekend bevallen. Als vrijwilliger werk ik slechts een aantal uren per week, maar ik hoop in de toekomst meer voor Badminton Nederland te kunnen betekenen. Ik zou het bijna vergeten om te vermelden over wie het gaat, maar mijn naam is Hans van Rijssel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!