Hans van Rijssel stelt zich voor

Hans van Rijssel stelt zich voor

Sinds maandag 17 september ben ik werkzaam bij Badminton Nederland, als vrijwilliger Topbadminton. De werkomgeving is wel geheel nieuw voor mij, maar de werkzaamheden zijn over het algemeen redelijk bekend.

Ken je BC Smashing al?

De afgelopen tien jaar was ik als topsportcoördinator werkzaam voor de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB). Bij de NIJB hadden we maar twee medewerkers vanuit het bondsbureau in loondienst, waardoor ik alle werkzaamheden deed die een sportbond heeft. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van alles rondom de nationale selecties, de (financiële) administratie, opleidingen, internationale toernooien, competities en WK's. Gelukkig had ik daarbij wel goede ondersteuning van meerdere vrijwilligers en stagiaires.

Ook de NIJB moest fors bezuinigen, na het wegvallen van de subsidies, met o.a. consequenties voor mij. Daardoor heb ik het afgelopen half jaar een sabbatical kunnen nemen en meer tijd besteed aan mijn gezin (dochter van 17 en een zoon van 14) en aan het onderhoud van onze woning.

Kort iets over mijzelf

Mijn hobby's zijn sporten, met sport bezig, thuis klussen, maar vooral bezig zijn. Ik geef trainingen en instructie, zoals voor de Internationale IJshockey Federatie, de Nederlandse IJshockey Bond, de lokale voetbalvereniging en de Wassenaarse Reddingsbrigade. Daarnaast probeer ik nog tijd vrij te maken om te kunnen motorrijden. Ik ben zelf geen actief badmintonspeler. Tijdens mijn school- en studententijd speelde ik wel wekelijks badmintonwedstrijden, maar als recreant. Daarna werd het minder en in 1993 moest ik definitief met veld- en zaalsporten stoppen vanwege een afgescheurde kruisband en een afgescheurde binnenband.

De sporten die ik nu nog (redelijk) intensief beoefen zijn ijshockey (zonder bodychecken) en zwemmen. Na tien jaar NIJB en een korte sabbatical is het tijd voor een nieuwe fase. Ik heb er zin in en de eerste dagen bij Badminton Nederland zijn mij uitstekend bevallen. Als vrijwilliger werk ik slechts een aantal uren per week, maar ik hoop in de toekomst meer voor Badminton Nederland te kunnen betekenen. Ik zou het bijna vergeten om te vermelden over wie het gaat, maar mijn naam is Hans van Rijssel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!